13 november 2015

Deel dit op:

Bouwinvest heeft namens het Bouwinvest Residential Fund, met Noordas B.V. (een joint venture van COD, Borghese Real Estate en Verweij Mungra Vastgoed) de koopovereenkomst getekend voor 475 vrije sector huurappartementen, 142 parkeerplaatsen en 1.000 m² commerciële ruimte in het project Nautique Living op het NDSM-terrein in Amsterdam-Noord.

Nautique Living, een grootstedelijk en gedifferentieerd wooncomplex

Nautique Living wordt een levendig appartementencomplex met een mix aan functies. Naast de vrije sector huurappartementen komt er een complex met ruim 400 studentenwoningen en mogelijk een hotel met bijbehorende commerciële ruimten. Het project ligt op het NDSM-terrein in Amsterdam-Noord. Het gebied kenmerkt zich door een industriële uitstraling met een veelheid aan functies. Langzamerhand transformeert het gebied naar een plek om te wonen, werken en te recreëren. Twee torens van 60 meter hoog en de toepassing van robuuste materialen kenmerken de bijzondere industriële architectuur; een ontwerp van Oever Zaaijer.

COD en Bouwinvest tekenen voor middeldure huurwoningen op het NDSM-terrein

Michiel de Bruine, Hoofd Asset Management Woningen: “Het tekort aan woningen voor starters en 1- en 2-persoonshuishoudens in de middeldure huursector in Amsterdam, in combinatie met de toenemende populariteit van Amsterdam Noord, maakt Nautique Living een zeer gewenst beleggingsobject. Met de pont voor de deur ben je in veertien minuten bij het Centraal Station. Ideaal voor deze doelgroep”.

Gert-Wim Bos, Directeur COD: “De aankoop van 475 woningen door Bouwinvest laat zien dat de behoefte aan dit type huurwoningen groot is. Samen met onze partners Verweij Mungra en Borghese heeft COD de locatie op risico verworven en heeft deze getransformeerd tot Nautique Living: een grootstedelijk en gedifferentieerd wooncomplex met gevarieerde architectuur. De verkoop aan Bouwinvest is een bevestiging van onze visie op dit nieuwe woongebied van Amsterdam.”

De gefaseerde bouw start begin 2016

De realisatie van Nautique Living wordt in twee fases uitgevoerd. Fase 1 bestaat uit 250 vrije sector huurwoningen, alsmede de studenten-woningen en een parkeergarage met daarop gezamenlijke binnentuin. De start bouw van fase 1 is voorzien in januari 2016. Fase 2 betreft  225 vrije sector huurappartementen en mogelijk een hotel. De start bouw van fase 2 is voorzien in mei 2016.

Namens COD, Borghese en Verweij Mungra is BNP Paribas Real Estate betrokken als adviseur. NautaDutilh heeft de verkoper juridisch begeleid in deze transactie. De uitvoering van het gehele project is in handen van Pleijsier Bouw.

Nieuwsbrief