26 november 2015

Deel dit op:

Bouwinvest koopt namens het Bouwinvest Residential Fund 39 kwalitatief hoogwaardige vrije sector huurappartementen van Ter Steege Bouw Vastgoed Apeldoorn. Het appartementengebouw ‘De Rokade’, ligt aan de Koninklijke allee Loolaan in Apeldoorn.

Appartementengebouw ‘De Rokade’ is onderdeel van een groter project, ‘Signatuur’, dat verder bestaat uit twee gebouwen in de koopsector. Het project ligt in het noordwesten van Apeldoorn nabij Paleis Het Loo en het Paleispark en dichtbij de binnenstad. Langs de lommerrijke allee die het dorp Apeldoorn sinds 1739 verbindt met het Kroondomein Het Loo, zijn in de loop van de negentiende eeuw statige buitens gebouwd, omringd door prachtige tuinen in de late landschapsstijl. Passend in de omgeving is er door architectenbureau Friso Woudstra Architecten bewust gekozen voor een herkenbare en karaktervolle architectuurstijl die teruggrijpt naar dit verleden. Gedeeltelijk wit gekeimde gevels op een donkere bakstenen plint, keramisch blauw gesmoorde dakpannen en houten kozijnen geven de gebouwen de grandeur van weleer.

Niet alleen voor de architectuur van de gebouwen heeft het rijke verleden van deze plek in Apeldoorn als inspiratie gediend, maar ook voor het ontwerp van de omliggende parktuin door landschapsarchitect Bangert en Van Hagen.

Groeiende vraag naar hoogwaardige huurappartementen voor senioren

“De locatie, de klassieke uitstraling van het gebouw en de kwalitatief hoogwaardige afwerking van de appartementen en omliggende parktuin maken dat De Rokade een heel gewild woongebouw zal worden. En dan met name voor senioren, een doelgroep die relatief graag huurt”, aldus Michiel de Bruine, Hoofd Asset Management Woningen. “Daarnaast is er een beperkt aanbod kwalitatief hoogwaardige appartementen in het middel- en dure huursegment in Apeldoorn.”
 
“Toen Ter Steege de locatie in 2006 kocht was er nog een grote behoefte aan koopappartementen in het hogere segment. Inmiddels is er veel veranderd, waaronder een stijgende vraag naar hoogwaardige huurappartementen voor senioren. Wij zijn dan ook erg blij dat wij door de samenwerking met Bouwinvest in deze behoefte kunnen voorzien”, aldus Age de Vries, directeur van Ter Steege Bouw Vastgoed Apeldoorn.

 

De 39 appartementen in ‘De Rokade’ variëren in gebruiksoppervlakte van circa 90 m2 tot 115 m2 en hebben elk een balkon of terras dat uitzicht biedt op de Loolaan.

Nieuwsbrief