19 augustus 2015

Deel dit op:

Bouwinvest heeft namens het Bouwinvest Residential Fund in 2015 tot nu toe meer dan 1.300 woningen aangekocht voor een totale waarde van ruim € 305 miljoen.

Bouwinvest heeft namens het Bouwinvest Residential Fund in 2015 tot nu toe meer dan 1.300 woningen aangekocht voor een totale waarde van ruim € 305 miljoen. Circa 90% van de woningen is gelegen in de regio Amsterdam, de overige in Utrecht, Eindhoven en Rijswijk. Drie bestaande aandeelhouders in het fonds hebben per juli 2015 hun commitment verhoogd, voor in totaal € 120 miljoen.

Allard van Spaardonk, Directeur Nederland van Bouwinvest:“Nu het herstel van de Nederlandse woningmarkt in de steden van de Randstad sneller gaat dan verwacht, waardoor de prijzen en huren stijgen, wordt het voor investeerders steeds moeilijker om kwalitatief hoogwaardig vastgoed te vinden in het vrije sector huursegment. De strategie van Bouwinvest, waarbij we streven naar nauwe samenwerking met lokale ontwikkelaars en gemeenten bij investeringen in nieuwe woonprojecten, werpt zijn vruchten af. We hebben nu een gegarandeerde pijplijn van € 658 miljoen en zijn daarmee de grootste investeerder in nieuwbouwprojecten in het vrije sector huursegment in Amsterdam.”

De acquisities van Bouwinvest voor het Residential Fund in 2015 tot nu toe, zijn:
• Vredenburgplein, Utrecht – 42 appartementen en 18 stadswoningen
• Haarlemmerweg, Amsterdam – 450 woningen
• De Tuinen van Sion, RijswijkBuiten – 43 appartementen en LOI voor nog eens 157 woningen
• Het Kadeblok, Eindhoven – 36 appartementen
• Stadsblok Kop Weespertrekvaart, Amsterdam – 262 appartementen

De laatste acquisitie is Nautique Living met 473 appartementen op het voormalige NDSM-terrein in Amsterdam, waarvoor begin juli een Head of Terms is getekend met COD.
De (nieuwbouw)woningen in het Residential Fund zijn direct bij oplevering te betrekken en het merendeel is (ruim) voor oplevering verhuurd. Dat is mede het resultaat van een doordachte en geïntegreerde verhuurstrategie die gebaseerd is op een, samen met SmartAgent ontwikkelde, doelgroepsegmentatie. Daarmee kan goed worden ingeschat hoe groot de afzetpotentie van een wooncomplex is en hoe we de beoogde doelgroep moeten benaderen. De huidige bezettingsgraad van het Residential Fund is 98%.

Voor € 120 miljoen aan commitment van bestaande aandeelhouders
Het vertrouwen van bestaande investeerders in het Residential Fund is groot, want per juli 2015 heeft een aantal van de bestaande aandeelhouders voor in totaal € 120 miljoen aan commitments bijgetekend. Het gaat om het Bedrijfstakpensioenfonds voor de Zoetwaren (geadviseerd en begeleid door Altis Investment Management), het Pensioenfonds Fysiotherapeuten en Pensioenfonds PNO Media (beide geadviseerd en begeleid door Grontmij Capital Consultants).

Nieuwsbrief