11 december 2015

Deel dit op:

Bouwinvest heeft, namens het Bouwinvest Residential Fund, een koopovereenkomst getekend met Hurks en Van Wijnen voor de afname van 123 vrije sector huurwoningen in fase 3 en 4 van het project Zijdebalen in Utrecht. Vorig jaar kocht Bouwinvest al 177 vrije sector huurwoningen in hetzelfde project. Bouwinvest wordt daarmee afnemer van 300 van de bijna 500 woningen in Zijdebalen.

Dat deze tweede overeenkomst tot stand is gekomen komt mede door de goede samenwerking tussen Bouwinvest en de andere betrokken partijen. Partijen maken optimaal gebruik van elkaars expertise: met Hurks en Van Wijnen als initiator, ontwikkelaar, uitvoerder en risicodragende partij, de gemeente Utrecht als facilitator en Bouwinvest als afnemer.

Allard van Spaandonk, Directeur Nederland van Bouwinvest: ”De kwalitatieve uitstraling van Zijdebalen, waarbij veel aandacht is besteed aan de aansluiting bij het bestaande stadsgezicht en de omgeving, past uitstekend in de portefeuille van het Bouwinvest Residential Fund. Wij verwachten een grote vraag naar deze woningen, mede door de unieke ligging nabij het centrum en aan de Vecht”.

Bouw nieuwe woonwijk Zijdebalen
De nieuwe woonwijk Zijdebalen ligt aan de rand van de historische binnenstad van Utrecht. In totaal bestaat het project uit vier blokken met een grote diversiteit aan koop- en huurwoningen, inclusief startersappartementen. Het Bouwinvest Residential Fund neemt de 177 vrije sector huurappartementen die in de eerste fase worden opgeleverd (eind 2016) op in haar portefeuille. Bij oplevering van fase 3 en 4 worden daar 123 woningen aan toegevoegd. Op 23 september jl. is de start bouw van de eerste fase gevierd.

Nieuwsbrief