23 april 2015

Deel dit op:

Bas Jochims, Hoofd Asset Management Kantoren/Hotels bij Bouwinvest: “Deze aankoop is een prachtige aanvulling op onze hotelportefeuille in Amsterdam. Door een 25-jarig contract met de zeer sterke hotelexploitant in het drie sterrensegment Meininger, ontstaat een waardevaste belegging op een uitstekend bereikbare locatie in de sterkste hotelstad van Nederland.”

Provast en Bouwinvest hebben een koopovereenkomst getekend voor het hotel in de 100 meter hoge Amsteltower, gelegen direct naast NS station Amsterdam Amstel. Het hotel beslaat met 186 kamers de onderste 6 lagen van het project en is voor 25 jaar verhuurd aan de Duitse hotelketen Meininger. Het is het tweede Meininger hotel in Amsterdam, naast het Meininger hotel in Amsterdam Sloterdijk.

Bouwinvest plaatst de aankoop in het Bouwinvest Hotel Fund. Het sluit uitstekend aan bij de wens om de hotel portefeuille uit te breiden. Het Meininger hotel voldoet aan de beleggingscriteria van Bouwinvest doordat er sprake is van een huurovereenkomst met een solide huurder en het hotel is gelegen op een strategische locatie in Amsterdam.

Het spectaculaire ontwerp van architectenbureau Powerhouse Company is zeer duurzaam en met de erboven gelegen woontoren completeert Amsteltower de skyline met de naastgelegen Mondriaan-, Breitner- en Rembrandtoren.

Hans de Jong, Partner bij Provast: “Met Bouwinvest voor het hotel en Vesteda voor de appartementen hebben we een daadkrachtig beleggersteam voor dit project. De Amsteltower is dit jaar het tweede majeure project in Amsterdam dat we opstarten.”

Provast ontwikkelt in de Amsteltower naast het hotel en de appartementen ook een parkeergarage met 171 plaatsen en 175 m2 BVO voorzieningen. Op het dak van de parkeergarage realiseert de gemeente een nieuw busstation. Met de Amsteltower wordt de omgeving van het Amstelstation herkenbaar als dynamisch stedelijk gebied, met respect voor het monumentale stationsgebouw. De eyecatcher creëert een aangename ontmoetingsplek op maaiveldniveau en vormt het startpunt van  de ontwikkeling rondom het Amstelstation.

CBRE Hotels en Loyens & Loeff hebben Provast geadviseerd bij de verkoop van het hotel.

Provast won eind 2013 de door de gemeente uitgeschreven tender voor deze locatie. De start van de bouw is gepland voor eind dit jaar, de oplevering voor eind 2017. Met het project is een investeringsniveau gemoeid van 66 miljoen euro.

Nieuwsbrief