04 juni 2015

Deel dit op:

Donderdag 4 juni tijdens de vastgoedbeurs ProVaDa, tekenen Bouwinvest, namens het Residential Fund, en Pinnacle een raamovereenkomst voor de koop van circa 450 vrije sectorhuurappartementen aan de Haarlemmerweg in Amsterdam.

Het project ‘Haarlemmerweg’ omvat de transformatie van de bestaande kantoorgebouwen van ING gelegen aan de Haarlemmerweg te Amsterdam naar een hoogwaardig woongebied met in totaal circa 900 woningen, bestaande uit 50% koopwoningen en

50% vrije sector huurwoningen.

Pinnacle heeft de bestaande kantoorgebouwen van ING gekocht, ING zal de locatie de komende jaren gefaseerd verlaten. Het Residential Fund van Bouwinvest zal de belegger zijn van alle vrije sector huurwoningen in het gebied. Pinnacle heeft architectenbureau MVRDV gevraagd een ambitieuze stedenbouwkundige visie te ontwikkelen, waarbij de locatie de komende jaren transformeert naar een hoogwaardige woonomgeving.

De leidende thema’s in de stedenbouwkundige visie zijn verbinden, differentiëren, vergroenen en transformeren. De transformatie beoogt het woongebied stedenbouwkundig en landschappelijk nadrukkelijk te koppelen aan het Westerpark en aan de Haarlemmervaart middels een Boulevard.

De visie staat een grote mate van differentiatie in gebouwvorm, uitstraling en typologie toe. Dit resulteert in een markante strip langs de belangrijke stadsentree Haarlemmerweg. De ambitie is om het woongebied een groen en open karakter te geven, waarbij het parkeren zoveel mogelijk uit het zicht wordt gehaald. Waar mogelijk worden de oude kantoren getransformeerd.

Het streven is dat de eerste woningen naar verwachting in 2017/2018 worden opgeleverd en het gehele plan in 2020 gereed zal zijn.

Michiel de Bruine, Hoofd Asset Management Woningen van Bouwinvest: “We zijn zeer blij dat we onze portefeuille kunnen uitbreiden met een bijzonder product dat is afgestemd op zijn unieke ligging, binnen de ring van Amsterdam. Door deze plek in het groen, dicht bij voorzieningen, kunnen we spreken van een zeer hoogwaardig product. De, voor een groot deel, startersappartementen voorzien in een toenemende behoefte in Amsterdam. Mede door de omvang en de nabijheid van het Westergasterrein is de verwachting dat deze locatie zich nog verder zeer positief zal ontwikkelen.”

Floris Roord, Ontwikkelingsmanager Pinnacle: “Pinnacle heeft de locatie van ING verworven met de bedoeling om op een kansrijke locatie in Amsterdam een verouderd kantorencomplex, dat op termijn verlaten wordt, om te zetten in een hoogwaardige woonomgeving. De raamovereenkomst met Bouwinvest bevestigt de potentie van deze locatie. Pinnacle zal deze visie in samenwerking met MVRDV en in nauwe samenspraak met de gemeente Amsterdam en belanghebbenden uitwerken tot een realiseerbaar plan.”

De gemeente Amsterdam verwelkomt het initiatief. Met dit initiatief kan ruim 60.000 m² verouderde kantoormeters aan de stad onttrokken worden.

Nieuwsbrief