04 juni 2015

Deel dit op:

Tijdens de vastgoedbeurs ProVaDa, tekenen Bouwinvest, namens het Bouwinvest Residential Fund en Dura Vermeer Bouw Zuidwest B.V. een Turn Key overeenkomst voor 43 grondgebonden vrije sector huurwoningen in De Tuinen van Sion in RijswijkBuiten. Daarnaast tekenen Bouwinvest, Dura Vermeer en de gemeente Rijswijk een Letter of Intent, waarin de voorwaarden zijn vastgelegd voor de ontwikkeling en aankoop van nog eens 157 grondgebonden middel dure vrije sector huurwoningen in RijswijkBuiten.

Energiewoning: EPC 0,0!

De huurwoningen worden, net als de overige woningen in RijswijkBuiten, uitgerust met:

  • zonnepanelen en een warmtepomp die de warmte door middel van een individuele lus uit de bodem haalt (bijkomend voordeel is dat de gehele woning is voorzien van vloerverwarming en dat het systeem in de zomer als koeling werkt);
  • hoogwaardig geïsoleerde en ontworpen schil door gebruik van onder andere drielaagsglas; 
  • douche-wtw en vraaggestuurde ventilatie.

Met de toepassing van dit gehele systeem wordt, in samenwerking met Klimaatgarant, gegarandeerd dat de woning evenveel energie oplevert als hij verbruikt voor verwarming, ventilatie, koeling en warm tapwater. Dit houdt in dat de huurders alleen betalen voor de kosten van elektra.

Michiel de Bruine, Hoofd Asset Management Woningen Bouwinvest: “De vraag naar duurzame, betaalbare grondgebonden huurwoningen in het middel dure huursegment in RijswijkBuiten is groot. De wijk groeit gestaag en is inmiddels een volwassen woonwijk. Het ontbreken van het aanbod huurwoningen is een kans voor het Residential Fund. Dit, samen met de doorkijk naar een langjarige overeenkomst en de hoge duurzaamheidseis die aan de woningen wordt gesteld, maakt dat het Residential Fund deze woningen graag aan haar portefeuille wil toevoegen. De woningen in RijswijkBuiten zijn de eerste woningen in onze portefeuille waar het nul-op-de-meter-principe geldt.”

Dura Vermeer is als adviseur vanaf het eerste uur betrokken bij de ontwikkeling van RijswijkBuiten. Rob Steijn, directeur Dura Vermeer Zuid West BV: “Ook voor Dura Vermeer is het zeer bijzonder om bij een ontwikkeling als RijswijkBuiten betrokken te zijn. Niet alleen als ontwikkelaar en bouwer, maar ook als adviseur. Waarbij we in dit geval ook als een verbindende schakel hebben kunnen optreden”.

Ronald van der Meij, wethouder o.a. Wonen en Volkshuisvesting gemeente Rijswijk: “De nieuwe woonwijk RijswijkBuiten is een ontwikkeling waar wij als college zeer trots op zijn. De wijk is van en voor iedereen, waarbij duurzaamheid en een zeer gevarieerd aanbod aan woningen voorop staan. Een consument gericht aanbod, waaronder deze huurwoningen, draagt bij aan het succes van RijswijkBuiten. We zijn dan ook zeer verheugd dat een partner als Bouwinvest zich wil binden aan deze prachtige nieuwe woonwijk”.

RijswijkBuiten
In de periode van 2013 tot en met 2023 wordt er gebouwd aan de nieuwe wijk RijswijkBuiten. Verdeeld over Sion, ‘t Haantje en Pasgeld komen er 3.500 nieuwe, duurzaam gebouwde woningen bij. Duurzame woningen, want RijswijkBuiten wordt een wijk van de toekomst. Groen, veilig en energieneutraal. RijswijkBuiten ligt tussen Delft en Rijswijk in en kan daardoor profiteren van de voorzieningen van beide plaatsen. Binnen vijf minuten liggen vele voorzieningen, zoals winkelcentrum In de Boogaard, de schouwburg, scholen, sportaccommodaties en Oud-Rijswijk. De ontsluitingen naar de A4, A13 en Station Rijswijk zijn eveneens binnen 5 minuten bereikbaar.
www.rijswijkbuiten.nl

Nieuwsbrief