16 maart 2015

Deel dit op:

Het officiële startsein is gegeven voor de bouw van wijkwinkelcentrum Mosveld in Amsterdam Noord. Het belooft het nieuwe hart van Amsterdam Oud-Noord te worden, aldus de visie van de samenwerkende partijen Multi, Rox Development en Bouwinvest.

Naast Coby van Berkum, voorzitter van de bestuurscommissie Noord werden Multi, Bouwinvest en Rox Development vertegenwoordigd door Collin Boelhouwer, Hoofd Asset Management Winkels Bouwinvest, Bas van Veggel, partner Rox Development en Sander van Oss, directeur ontwikkeling Multi Netherlands.

Mosveld wordt Het nieuwe hart van Amsterdam Oud-Noord

Winkelcentrum Mosveld wordt het nieuwe hart van Amsterdam Oud-Noord; een eigentijds centrum met 7.000 m2 winkels en horeca, 53 appartementen boven de winkels en een parkeerdek met 140 parkeerplaatsen. De helft van de winkelruimten is al verhuurd aan Albert Heijn, Deen, Etos en Febo. Het winkelcentrum wordt een mix van ketens en zelfstandig ondernemers. In 2016 worden de winkels en woningen in gebruik genomen.

Coby van Berkum, voorzitter bestuurscommissie Noord“Met de komst van het wijkwinkelcentrum, krijgt Oud Noord weer het centrum dat het verdient. Het Mosveld is een historische plek. Mensen ontmoetten elkaar bijna een eeuw lang op de markt. Vanaf 1927 zagen 15.000 toeschouwers er wekelijks voetbalclub de Volewijckers scoren. In 1964 maakte de voetbalclub plaats voor de bouw van een ziekenhuis en de markt schoof iets op voor de aanleg van de Johan van Hasseltweg. Een half jaar geleden verhuisde de markt met succes naar de Van der Pekstraat. En nu wordt het Mosveld een plek waar oude en nieuwe bewoners van Noord elkaar tegenkomen bij het doen van hun dagelijkse boodschappen.”

Mosveld mooie samenwerking tussen Multi, Bouwinvest, Rox Development

Multi is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en realisatie van het winkelcentrum. Bouwinvest heeft, namens het Bouwinvest Retail Fund, de winkels en het parkeerdek gekocht van Multi. Rox Development uit Amsterdam is eigenaar van de appartementen en de gemeente Amsterdam draagt zorg voor de inrichting van de openbare ruimte.

Collin Boelhouwer, Hoofd Asset Management Winkels bij Bouwinvest: “De aankoop van winkelcentrum Mosveld past binnen de strategie van het Winkelfonds dat zich onder andere richt op wijkwinkelcentra. Maar wat wij vooral belangrijk vinden, is dat het winkelcentrum van grote toegevoegde waarde is voor de buurt en bijdraagt aan de opkomst van Amsterdam Noord, dat door de New York Times is uitgeroepen tot één van de hipste plekken ter wereld. En het feit dat nu al de helft van de winkels is verhuurd, geeft aan dat ook ondernemers goede kansen zien op deze locatie.”

Bas van Veggel, partner Rox Development: “Het investeren in woningen op het Mosveld past in de lange termijn visie van onze familieonderneming. Zowel als ontwikkelaar als belegger hebben wij een grote voorliefde voor het realiseren van multifunctionele ontmoetingsplekken op aansprekende locaties. In Amsterdam, onze thuismarkt, is het Mosveld het logische vervolg op die strategie. Het is een locatie en project met een bijzondere historie en een veelbelovende toekomst.”

Goed bereikbaar winkelcentrum

Het winkelcentrum is optimaal aangesloten op de infrastructuur. Het parkeerdek met de 140 openbare parkeerplaatsen kan direct worden aangereden vanaf één van de belangrijkste uitvalswegen van Amsterdam-Noord. Het winkelcentrum ligt op loopafstand van het nieuwe metrostation ‘Noorderpark’ van de Noord-Zuidlijn en is één halte verwijderd van het Centraal Station.

Nieuwsbrief