22 januari 2015

Deel dit op:

De bouw is gestart van Summertime, een appartementencomplex met bijna 200 huurwoningen in de vrije sector met bijbehorende voorzieningen aan de Mahlerlaan op de Zuidas in Amsterdam. Gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM is samen met co-maker Bouwinvest, die de woningen in belegging neemt namens het Bouwinvest Residential Fund, verantwoordelijk voor de planontwikkeling. De appartementen worden naar verwachting eind 2016 opgeleverd. Met de start van Summertime wordt de tweeduizendste woning op de Zuidas gebouwd.

De gemeente Amsterdam selecteerde AM en Bouwinvest na een uitvoerige tenderprocedure voor de ontwikkeling van huurwoningen in het middensegment aan de Mahlerlaan op de Zuidas. De opgave is op deze kavels een appartementencomplex te creëren met een sterke identiteit en eenheid; duurzaam en groen met een levendige uitstraling. Summertime staat voor wonen met hoge kwaliteit op een goed zichtbare locatie in een onderscheidend gebouw.

Maximaal uitzicht
Architectenbureau SeARCH heeft met AM en Bouwinvest gekozen voor een opzet van twee blokken waarin gestreefd is naar maximaal uitzicht en afstand ten opzichte van, en verbinding met, de omliggende gebouwen. De gebouwen lopen taps naar elkaar toe. Summertime omvat in totaal 197 vrije sector huurwoningen en een parkeergarage met 165 plaatsen. Ook is er commerciële ruimte voorzien en zal zich een kinderdagverblijf vestigen in het gebouw aan de Mahlerlaan. De gemeente Amsterdam heeft de grond vorige maand in erfpacht geleverd aan AM. De bouw is in handen van BAM Woningbouw Amsterdam.

Laurens Ivens, wethouder Wonen gemeente Amsterdam: “Summertime gaat een belangrijke bijdrage leveren aan de ambitie van de gemeente om de Zuidas verder te ontwikkelen tot een aantrekkelijk en gemengd stadscentrum voor wonen én werken. Er is een grote vraag naar middeldure huurwoningen in Amsterdam. Met Summertime bieden we woningen in dit segment aan.”

Michiel de Bruine, Hoofd Asset Management Woningen Bouwinvest: “Summertime bestaat voor het overgrote deel uit middeldure huurappartementen. Dit is een welkome aanvulling op de reeds bestaande huurwoningen in dit gebied die over het algemeen juist in een hoger segment zijn gepositioneerd. Voor de verdere ontwikkeling van de Zuidas tot een gevarieerd woon- en werkgebied is de bouw van deze woningen juist in dit segment van groot belang.

Ronald Huikeshoven, directeur AM Noordwest: “Onze aanpak voor Summertime is een goed voorbeeld van ons business model ‘I AM YOU’, waarbij wij als AM ontwikkelen op basis van conceptuele kracht, innovatie en co-creatie met zowel particulieren als beleggers. Voor Summertime heeft dit geresulteerd in een woongebouw dat aansluit op de wensen van de stedelijke huurders van Bouwinvest en de ambities van de gemeente voor de Zuidas als een attractief gebied voor wonen en werken.

Over Zuidas
Zuidas is de internationale toplocatie van Amsterdam. Het ligt op een zeer strategische plek tussen de binnenstad en Schiphol, tussen Buitenveldert en Oud-Zuid. Hier is volop ruimte voor wonen, werken, leren en ontspannen. Zuidas is sterk in ontwikkeling.

Nieuwsbrief