01 juni 2015

Deel dit op:

Meyster’s Buiten is een nieuw woongebied in Oog-in-Al. De oude Cereolfabriek is gerenoveerd en heeft gezelschap van hoogwaardige nieuwbouw, bestaande uit herenhuizen, eengezinswoningen en appartementen. Alle vrije sector huurappartementen in het zogenaamde Park en Hofgebouw van Project Meyster’s Buiten zijn verhuurd.

Het voormalige fabrieksgebouw vormt één geheel met de nieuwe bebouwing en daarnaast krijgt het een maatschappelijke functie voor de inwoners van Oog in Al. Zo is er een bibliotheek, een grand café, een ontmoetingsruimte en vier klaslokalen van St. Dominicusschool te vinden. Ook culturele instelling ‘Het Wilde Westen’ heeft zich hier gevestigd met een eigen theater.

Voor Bouwinvest is het niet het eerste project dat voor oplevering volledig verhuurd is. Bouwinvest bouwt al jarenlang aan huurderkennis. Zo is Bouwinvest op de hoogte van de wensen van verschillende typen huurders, waar zij willen wonen, wat zij bereid zijn te betalen en de achterliggende gedachten hierbij. Dit wordt gebruikt in de verhuurcampagne. Zo bereikt een relevante boodschap de juiste doelgroep wat leidt tot een succesvolle verhuur

Meyster’s Buiten is nu al een levendige nieuwe buurt in de populaire Utrechtse wijk Oog in Al. Het plan is het resultaat van de integrale transformatie van de monumentale Cereolfabriek en haar omgeving door Blauwhoed, Heijmans, VORM, BOEi en de gemeente Utrecht. Co-creatie was een uitgangspunt gedurende het ontwikkelproces.

Naar verwachting kan de bouw van het laatste plandeel van Meyster’s Buiten, een bijzondere ronde zinken toren met luxe appartementen, ook snel starten. In 2016 is het plan, en daarmee de wijk Oog in Al, naar verwachting dan helemaal af.

Genomineerde Neprom-prijs voor Locatieontwikkeling

Dat Meyster’s Buiten bijzonder is, en wordt, blijkt ook uit het feit dat het project voorkomt op bijzondere shortlists. Zo was Meyster’s Buiten eerder al finalist van de Duurzaamheidsprijs van Utrecht2040 en is het project op dit moment genomineerd voor de Neprom-prijs voor Locatieontwikkeling.

Nieuwsbrief