22 oktober 2014

Deel dit op:

Studentencomplex De Feniks en woontoren Het Baken in het Eenhoorngebied in Amsterdam zijn feestelijk geopend. Na de succesvolle verhuur van het complex De Heelmeesters met 179 huurwoningen aan de Ringdijk in 2013, is ook Het Baken ruim voor oplevering volledig verhuurd.

Met de komst van De Feniks en Het Baken is het Eenhoorngebied ruim 450 jonge bewoners rijker. Studentenhuisvester DUWO is beheerder en huurder van De Feniks. Half juni hebben de eerste studenten De Feniks betrokken. Half november volgen de bewoners van Het Baken. Beheerder van Het Baken is Actys Wonen uit Amsterdam. Beide complexen zijn een ontwikkeling van Bouwinvest Development en een waardevolle aanvulling op de portfolio van het Bouwinvest Residential Fund.

De Feniks: duurzame en snelle oplossing

De Feniks omvat de herontwikkeling van het oude Casa 400-gebouw tot 342 zelfstandige studentenwoningen en circa 950 m² horeca. Een mooi voorbeeld van vernieuwbouw. Het oude gebouw werd gestript en voorzien van een nieuwe gevel. In het voormalige geraamte werden nieuwe woningen gemaakt. Deze snelle (ver)bouw en hergebruik van de meeste materialen vormen een duurzame oplossing. Voor de studio’s is de bruto huur € 459,-. De bruto huur is inclusief stookkosten, elektra, internet/tv, etc. Met huurtoeslag, vanaf 18 jaar mogelijk, komen de maandlasten op € 331,-. Voor de grootste studio’s is de bruto huur € 627,-. Met huurtoeslag, vanaf 23 jaar mogelijk, komen de maandlasten op € 389,-.

Woningen Het Baken sluiten goed aan op behoefte in de markt

Het Baken torent met zijn 20 lagen boven de omliggende gebouwen uit. Het 130 vrije sector huurappartementen tellende gebouw met 65 ondergrondse parkeerplaatsen heeft de vorm van een driehoek waardoor er aan alle zijden optimaal zicht is. De onderste twee lagen bestaan uit 22 startersappartementen. Daarboven 18 lagen met op elke verdieping 6 appartementen. De prijzen liggen tussen de € 709,- en € 943,- per maand, exclusief parkeerplaats en servicekosten.

Na de succesvolle verhuur van het complex De Heelmeesters met 179 huurwoningen aan de Ringdijk in 2013, is ook Het Baken ruim voor oplevering volledig verhuurd.

Michiel de Bruine, Hoofd Asset Management Woningen Bouwinvest: “De herinrichting van het Eenhoorngebied in Amsterdam-Oost is een voorbeeld van gebiedsontwikkeling waarbij betrokkenen vanaf het begin samenwerken om van de diepste polder van Amsterdam een hoogwaardig woon-/ werkgebied te maken, met een mix van verschillende functies.

Bouwinvest speelt een actieve rol bij deze herontwikkeling. Met de oplevering van hotel Casa 400 in 2010, De Heelmeesters in 2013 en nu De Feniks en Het Baken, bedienen we diverse doelgroepen – van studenten tot senioren – in diverse huursegmenten. Hierdoor kunnen mensen als het ware hun hele wooncarrière in dit gebied doorlopen.”

Bouwinvest Development heeft deze projecten ontwikkeld. Architect van beide gebouwen is VMX Architects B.V. Aannemer is Dura Vermeer. Casco + gevel starterswoningen: Hurks Prefab Beton. Het verhuurteam van Het Baken is samengesteld uit Hallie & Van Klooster Makelaardij en Actys Wonen BV uit Amsterdam.

Nieuwsbrief