18 november 2014

Deel dit op:

JD Sports komt met een vestiging van ruim 2.200 m² naar de Nieuwendijk 196 in Amsterdam. JD Sports huurt de ruimte in het voormalige kantoorpand. Hiermee is het project Nowadays volledig verhuurd. Verhuurder is Bouwinvest namens het Bouwinvest Dutch Institutional Retail Fund. Top Vastgoed heeft met JD Sports overeenstemming bereikt over de verhuur.

JD Sports is een groeiende internationale keten in modieuze sport en casual wear en sneakers. JD Sports opent hiermee de eerste Amsterdamse vestiging. Nigel Keen, verantwoordelijk voor vastgoed bij JD Sports: “Wij vestigen onze flagship store in dit pand zodat we kunnen profiteren van de ontwikkeling die in dit gebied gaande is met de komst van nieuwe winkels als ZARA, Primark en C&A”. De winkel van JD Sports strekt zich uit over begane grond en eerste verdieping. De secundaire ruimtes bevinden zich op de twee verdieping en in de kelder.

De nieuwbouw is een ontwerp van architect Frederik Vermeesch van Rijnboutt Architecten. Bijzonder is het tempo van de herontwikkeling: Top Vastgoed begon in 2011 met de planvorming. De bouw is gestart in het voorjaar van 2014, en begin 2015 vindt de oplevering plaats. Top Vastgoed en Bouwinvest werden bij deze transactie geadviseerd door Kokelenberg & Ouwehand. Jacobs & van der Meij adviseerden JD Sports.

Het gebouw aan de Nieuwendijk maakt deel uit van het project Nowadays, de herontwikkeling van de verouderde C&A complexen aan het Damrak 70 en 80 en de Nieuwendijk 196. Recent huurden ook Primark, Starbucks, C&A, Zara en de Koffiesalon winkelruimte in dit project, dat in totaal ruim 27.500 m² winkelruimte omvat. Het is daarmee een van de grootste binnenstedelijke winkelprojecten van Nederland.

Nieuwsbrief