08 januari 2014

Deel dit op:

“Na een zorgvuldige selectie is gekozen voor Bouwinvest. We hebben hetzelfde doel, namelijk een stabiel en duurzaam rendement realiseren voor pensioendeelnemers. Ik heb er vertrouwen in dat deze investering hieraan bijdraagt”, aldus Jos Dirks, Algemeen Directeur Stichting Rabobank Pensioenfonds. Per januari 2014 participeert Stichting Rabobank Pensioenfonds voor €50 miljoen in het Bouwinvest Dutch Institutional (BDI) Residential Fund.

Residential Fund: een goed onderhouden vastgoedportefeuille met hoge bezettingsgraad

Het Nederlandse woningfonds van Bouwinvest is met AUM €2,6 miljard (ultimo 2013) één van de grootste woningfondsen van Nederland. “Het Bouwinvest Residential Fund bestaat uit zo’n 15.000 hoogwaardige huurwoningen voornamelijk in de vrije sector. Een belangrijke doelstelling is beleggers een duurzaam jaarrendement van 6% te bieden. Het fonds heeft een lange termijn strategie in combinatie met actief asset management. Dit resulteert in een goed gespreide en goed onderhouden portefeuille met een hoge bezettingsgraad. Sinds de oprichting presteert het Bouwinvest Residential Fund bovengemiddeld ten opzichte van de IPD/ROZ index. “De vraag naar middeldure vrije sectorhuurwoningen in Nederland is aanzienlijk groter dan het aanbod. Het levert stabiele kwartaalinkomsten, specifiek aantrekkelijk voor pensioenfondsen. Dit maakt vrije sector huurwoningen een interessante belegging”, aldus Dick van Hal, CEO bij Bouwinvest.

Residential Fund heeft core beleggingsprofiel en geen leverage

Het Residential Fund heeft geen leverage en streeft naar een laag tot gemiddeld risicoprofiel. Een dedicated team van asset managers beoordeelt potentiele woningen kritisch op een juiste prijs-kwaliteit verhouding. Dit waarborgt de kwaliteit van de portefeuille, hoogwaardige duurzame woningen gelegen in aantrekkelijke woongebieden in economisch sterke regio’s. Highlights in het fonds zijn onder andere De Heelmeesters in Amsterdam, Deo Neo in Haarlem, ’t Duyfrak in Katwijk en Parkwijk in Berkel en Rodenrijs.

Stichting Rabobank Pensioenfonds beoogt diversificatie en bescherming tegen inflatie

Stichting Rabobank Pensioenfonds belegt in vastgoed omdat deze beleggingscategorie op langere termijn naar verwachting een stabiel rendement geeft met goede spreidingseigenschappen ten opzichte van andere beleggingen. Tegelijk draagt beleggen in vastgoed bij aan bescherming tegen inflatie. “De core beleggingsstijl van het Bouwinvest Residential Fund met bijbehorend risico-rendement verhouding past bij het beleggingsprofiel dat Rabobank zocht”, zo verklaarde Bernard Walschots, Directeur Vermogensbeheer bij Stichting Rabobank Pensioenfonds de keuze voor Bouwinvest.

Nieuwsbrief