07 november 2014

Deel dit op:

“Het Hof is een welkome toevoeging aan het Residential Fund. De appartementen van Het Hof zijn een mooi voorbeeld van kwalitatief woningaanbod in het middeldure huursegment. We zijn trots om hiermee een bijdrage te leveren aan de vervolmaking van een hoogwaardig stuk ‘s-Hertogenbosch.” aldus Michiel de Bruine, Hoofd Asset Management Woningen bij Bouwinvest.

Bouwinvest en BV Ontwikkelingsmaatschappij Paleiskwartier tekenden vrijdag 7 november en zetten daarmee het sein op groen voor de ontwikkeling van Het Hof in het Paleiskwartier. Met de ondertekening van de Turn Key koopovereenkomst worden 224 appartementen met bijbehorende parkeerplaatsen en bergingen toegevoegd aan het Bouwinvest Dutch Institutional Residential Fund. De vrije sector huurappartementen geven een welkome impuls aan het toekomstige woningaanbod van de wijk.

Mix van vrije sector huurappartementen en koop
Het Hof wordt gerealiseerd op de hoek Hofvijver/ Vlijmenseweg/ Onderwijsboulevard en bestaat in totaal uit 266 appartementen plus 1.500 m2 commerciële ruimten voor detailhandel, dienstverlening en horeca. Naast de 224 vrije sector huurappartementen worden in de toren 42 fraaie koopappartementen en luxe penthouses gerealiseerd. De woonoppervlakte van de huurappartementen varieert van 60 tot 100 m2, de exclusieve koopappartementen kunnen een woonoppervlak tot wel 200 m2 hebben.

Nieuw woonplezier langs buitenrand van het Paleiskwartier
Het Hof is ontwikkeld door SDK Vastgoed naar ontwerp van LEVS Architecten. Het is een gebouw aan de Hofvijver en op loopafstand zit een groot aanbod aan voorzieningen. Woonplezier wordt hier nadrukkelijk ingegeven door variatie. Kopers kunnen kiezen uit een breed aanbod van fraaie appartementen en luxe penthouses. Daarbij mogen zij nu alvast nadenken over hun ideale uitzicht in het 15 verdiepingen tellende gebouw. Wordt het de aantrekkelijke Hofvijver, de levendige Onderwijsboulevard of de Vlijmenseweg met zicht op natuur- en wandelgebied De Gement. De (kleinschalige) commerciële ruimtes op de begane grond bieden straks ruimte voor een restaurant, een grand café en/of kantoorruimtes. Onder Het Hof wordt voldoende parkeerruimte voor bewoners gecreëerd.

Bouwinvest investeert in Paleiskwartier
BV Ontwikkelingsmaatschappij Paleiskwartier is verheugd over de overeenkomst die met Bouwinvest is aangegaan. Na een periode van betrekkelijke rust op de woningmarkt, wijzen alle signalen nu op een mooi herstel. Het vertrouwen dat Bouwinvest in Het Hof toont, zorgt ervoor dat het Paleiskwartier kan anticiperen op de wensen van de woonconsument.

De planning is om in het 2e kwartaal van 2015 met de bouw van 266 appartementen, 1.500 m2 commerciële ruimte en de parkeergarage te starten. De oplevering van de eerste appartementen zal dan begin 2017 plaats gaan vinden. Geïnteresseerden voor de koop kunnen zich nu al inschrijven bij het Infocentrum Paleiskwartier. Zij zullen op de hoogte worden gehouden van de voortgang en als eerste benaderd worden voor de start verkoop.

Geïnteresseerden in een huurappartement kunnen zich aanmelden via bouwinvest-nieuwbouw.nl/zuid/het-hof.

Nieuwsbrief