06 oktober 2014

Deel dit op:

Allard van Spaandonk, directeur Nederland Bouwinvest: “We zijn trots op deze vrije sector huur-appartementen die woonruimte bieden aan huurders met verschillende woonwensen. We leveren hiermee een bijdrage aan de stedelijke transformatie van een belangrijk stuk Utrechtse binnenstad. Hiervan is 30% starterswoningen, waarmee we in een grote woonbehoefte in Utrecht voorzien.”

Allard van Spaandonk, directeur Nederland Bouwinvest: “We zijn trots op deze vrije sector huur-appartementen die woonruimte bieden aan huurders met verschillende woonwensen. We leveren hiermee een bijdrage aan de stedelijke transformatie van een belangrijk stuk Utrechtse binnenstad. Hiervan is 30% starterswoningen, waarmee we in een grote woonbehoefte in Utrecht voorzien.

Bouwinvest tekent de overeenkomst met de combinatie Hurks vastgoedontwikkeling en Van Wijnen Projectontwikkeling West. De bouw van 177 appartementen en 142 parkeerplaatsen in het project Zijdebalen te Utrecht zal aanvangen in het voorjaar van 2015.

Hurks vastgoedontwikkeling en Van Wijnen Projectontwikkeling West zijn verheugd met de overeenkomst met Bouwinvest, die hen in staat stelt met de bouw van 235 woningen te starten. Het past in hun doelstelling met Zijdebalen een bijzonder woon- en verblijfsgebied aan de stad Utrecht toe te willen toevoegen. Door de mix van huur- en koopwoningen ontstaat een levendige en vitale wijk waar plek is voor iedereen.

Vrije sector huurappartementen

De vrije sector huurappartementen van Bouwinvest zijn gelegen in blok 1 en 2 van Zijdebalen. Het aanbod is gevarieerd: van starterswoningen van 65 m2 gebruiksoppervlak (go), ruime stadsappartementen van 80-100 m2 go, tot enkele topappartementen van 130 m2 go. Onder de bouwblokken komen half verdiepte parkeergarages.

Zijdebalen nieuw stuk Utrecht naar ontwerp van Mulleners+ Mulleners Architecten

Zijdebalen bestaat uit vier stedelijke bouwblokken met in totaal circa 500 koop- en huurwoningen, met een grote diversiteit in woningtypes: fraaie studio’s en appartementen, luxe penthouses en langs de Vecht riante stadswoningen. De architectonische uitwerking van de bouwblokken sluit aan op de omvang en allure van de oude herenhuizen en grachtenpanden langs de Oude- en Nieuwegracht en op de singels. Tevens is er ruimte voor een aantal (kleinschalige) commerciële functies zoals een restaurant, grand café en/of kantoorruimtes en flexwerkplekken met vergaderruimtes. Hierdoor wordt Zijdebalen een multifunctionele stedelijke woonwijk. Meer infowww.zijdebalen.nl.

Nieuwsbrief