03 juni 2014

Deel dit op:

Tijdens de vastgoedbeurs ProVaDa, tekenen Bouwinvest en Pinnacle een overeenkomst op hoofdlijnen voor de aankoop van 154 luxe vrije sector huurappartementen aan de Oostduinlaan 75 in Den Haag.

Tijdens de vastgoedbeurs ProVaDa, tekenen Bouwinvest en Pinnacle een overeenkomst op hoofdlijnen voor de aankoop van 154 luxe vrije sector huurappartementen aan de Oostduinlaan 75 in Den Haag.

Het project Oostduinlaan 75 omvat de transformatie van het voormalige hoofdkantoor van Shell naar een appartementencomplex. Het originele gebouw bestaat uit een hoogbouw- en een laagbouwgedeelte.

Het hoogbouwgedeelte wordt herontwikkeld naar een hoogwaardig woongebouw van 16 verdiepingen waarin vrije sector huur – en koopappartementen komen. De vrije sector huurappartementen zullen worden opgenomen in het Bouwinvest Residential Fund. In de plint zijn voorzieningen gepland zoals een servicepunt, hotelkamers en recreatiefaciliteiten. Het laagbouwgedeelte zal worden gesloopt. Hiervoor in de plaats komt een nieuwbouwtoren waarin koopappartementen worden gerealiseerd. De planning voor de oplevering van de woningen is 2017.

Michiel de Bruine, Hoofd Asset Management Woningen van Bouwinvest: “Het project past uitstekend binnen onze vastgoedstrategie: uitbreiding van de portefeuille in onze kernregio’s met een bijzonder product dat is afgestemd op zijn unieke ligging, centraal in de stad aan het park. Door deze unieke plek in het groen, dichtbij voorzieningen, het hoge afwerkingsniveau van de appartementen – met servicepakket – kunnen we spreken van een zeer hoogwaardig product. Ook onze duurzaamheidsambitie is groot. Het project wordt in elk geval opgeleverd met een BREEAM Very Good-certificaat, maar wij streven naar BREEAM Excellent.”

Floris Roord, Ontwikkelingsmanager Pinnacle: “Met de Oostduinlaan 75 laten we zien dat het goed mogelijk is een verouderd kantoor naar een woonfunctie te transformeren. Het project is gelegen op een geweldige locatie in het park Oostduin midden in Benoordenhout, één van de aantrekkelijkste woongebieden van Den Haag. Eén van de aspecten waar wij bijzonder enthousiast over zijn is hoe het park meer betrokken wordt bij het gebouw en daarmee het gebouw leefbaarder en aangenamer zal maken. Ook voor de buurt wordt het park daarmee toegankelijker. Op de Oostduinlaan 75 komen naast de vrije sector huurappartementen voor Bouwinvest 88 luxe koopappartementen.”

Nieuwsbrief