07 april 2014

Deel dit op:

In juni start de bouw van De Vlondertuinen: 66 huizen op een eiland in De Groote Wielen plas te Rosmalen. Het is het slotstuk van “De Watertuinen” het waterrijke buurtje gelegen op de kop van De Groote Wielen. Inmiddels zijn 38 huizen verkocht en staan 8 huizen onder optie.

In juni  start de bouw van De Vlondertuinen: 66 huizen op een eiland in De Groote Wielen plas te Rosmalen. Het is het slotstuk van “De Watertuinen” het  waterrijke buurtje gelegen op de kop van De Groote Wielen. Inmiddels zijn 38 huizen verkocht en staan 8 huizen onder optie.

Willem Janssen van Het Waare Huis Makelaars: “De Brabantse woningmarkt trekt aan. Bijzondere woningen zoals De Vlondertuinen, met tuinen en een vlonder direct aan de plas, zijn in trek. Dat blijkt uit de verkoopresultaten tot op heden. Aarzeling bij kopers zit vooral in het verkopen van het eigen huis. Bij de Vlondertuinen voorziet ontwikkelaar Bouwinvest de kopers van een no-risk clausule. Hiermee wordt het risico van het verkopen van het eigen huis meegenomen bij de koop. Dergelijke regelingen stimuleren de doorstroming op de woningmarkt.”

Verder verwacht de makelaar de komende twee maanden een toename van geïnteresseerden, gelet op het verlagen van de NHG-grens van € 290.000,- naar € 265.000,- per 1 juli aanstaande

Bouwrijp maken

De huizen liggen op een nieuw te vormen eiland dat speciaal voor het project wordt aangelegd. In opdracht van de gemeente ’s-Hertogenbosch is de aannemer begin februari jl. gestart met het aanvoeren van extra grond (ca. 8.000m3 zand) voor het eiland en het leggen van riolering, kabels en leidingen.

Cees van de Kreeke van de gemeente ’s-Hertogenbosch: “De benodigde grond wordt met boten vanaf het gronddepot aan de overkant van de Groote Wielen plas naar het eiland vervoerd. Dit beperkt het aantal vrachtauto’s die door de wijk rijden”.

Het bouwrijp maken is begin juni a.s. gereed. Daarna start aannemer Hoedemakers met de bouw van de huizen. Naar verwachting worden de huizen medio 2015 opgeleverd.

Nieuwbouw zonder meerkosten

Anders dan bij veel nieuwbouwhuizen,zijn allerlei extra’s in de v.o.n. koopprijs inbegrepen.
De huizen worden opgeleverd inclusief vloerverwarming, luxe keuken, design badkamer, tuinafscheidingen en een eigen vlonder aan het water. De grootte van huizen varieert van 106 vierkante meter tot 149 vierkante meter, met v.o.n. prijzen tussen 239.000 en 333.000 euro. Gelegen, letterlijk in de recreatieve waterplas De Groote Wielen, doet het woningbouwproject De Vlondertuinen zijn naam eer aan.

Bekijk de video van de Vlondertuinen

Nieuwsbrief