05 maart 2014

Deel dit op:

Primark vestigt zich met een winkel van netto 8.800 m² winkelvloeroppervlak aan het Damrak 70 in Amsterdam. Het wordt daarmee de grootste Primark-vestiging van ons land. Verhuurder is Bouwinvest namens het Bouwinvest Retail Fund.

Primark vestigt zich met een winkel van netto 8.800 m² winkelvloeroppervlak aan het Damrak 70 in Amsterdam. Het wordt daarmee de grootste Primark-vestiging van ons land. Verhuurder is Bouwinvest namens het Bouwinvest Retail Fund.

Top Vastgoed heeft met Primark overeenstemming bereikt. Primark huurt de ruimte in het complex aan het Damrak en de Nieuwendijk, dat de komende jaren ingrijpend wordt herontwikkeld.

Collin Boelhouwer, Hoofd Asset Management Winkels van Bouwinvest: “Als er één plek is in de Amsterdamse binnenstad waar grote winkels mogelijk zijn, is het wel op deze locatie. Het is een A1-locatie waar we met ons Retail Fund graag in investeren. Met wekelijks ongeveer 420.000 passanten over het Damrak en de Nieuwendijk, ligt Damrak 70 in één van de drukste winkelgebieden van Nederland. De komst van Primark geeft een nieuwe impuls aan het gebied.”

New Yorkse architect Robert Stern ontwerpt gebouw en Beurspassage met allure

In dit complex van 21.000 m² staat momenteel 6.500 m² verouderde kantoorruimte leeg. Deze kantoorruimte wordt aan de markt onttrokken; het gehele complex krijgt een winkelinvulling. Daartoe wordt ook de uit de jaren ’60 daterende Beurspassage die het gebouw doorsnijdt in noordelijke richting verplaatst. De nieuwe passage krijgt een allure die past bij een ontwikkeling van deze schaal, met een hoogte van ruim 8 meter. Het blijft daarmee een belangrijke verbinding tussen het Damrak en de Nieuwendijk.

De winkelruimte die Primark huurt is verdeeld over 9 etages. De winkel strekt zich uit van de kelder tot de 5e etage (8.800 m2), terwijl de 6e en 7e etage (4.200 m2) als secundaire ruimten worden gebruikt. Primark krijgt entrees aan het Damrak, de Nieuwendijk en aan de nieuwe Beurspassage. De C & A blijft doorwinkelen tijdens en na de transformatie.

De New Yorkse architect Robert Stern tekende voor het ontwerp van het gebouw en de Beurspassage. Bijzonder aan de ontwikkeling is dat de constructie van het bestaande gebouw gehandhaafd blijft. Duurzaamheid is een speerpunt van dit project. De bouw start in het voorjaar van 2014. Eind 2015 vindt de oplevering plaats.

Nowadays

Het gebouw aan het Damrak 70 maakt deel uit van het project Nowadays, de herontwikkeling van de verouderde C&A complexen aan het Damrak 70 en 80 en de Nieuwendijk 196. Recent huurden ook Starbucks en Zara winkelruimte in dit project, dat in totaal ruim 27.500 m² winkelruimte omvat. Het is daarmee een van de grootste binnenstedelijke winkelprojecten van Nederland. Bouwinvest is eigenaar van de bestaande complexen en opdrachtgever van de herontwikkeling. Top Vastgoed is als ontwikkelaar verantwoordelijk voor de plannen. FiMek Estate uit Zaltbommel verzorgt het projectmanagement.

Nieuwsbrief