05 juni 2014

Deel dit op:

C&A gaat ruim 8.000 m² winkelruimte huren aan Damrak 70 van het Bouwinvest Retail Fund. Na de transformatie van het gebouw opent C&A in 2015 haar nederlandse flagship store. Tijdens de verbouwing blijft C&A open, een complexe operatie.

De C&A flagship store in Amsterdam wordt voorzien van een compleet nieuw winkelconcept waarbij de winkelbeleving centraal staat. “Klanten kunnen een unieke winkelervaring verwachten met duidelijke designthema’s en creatieve, originele ontwerpen. De opening van de C&A flagship store staat gepland voor september 2015”, aldus Rob Zeedijk, manager Bouw & Vastgoed C&A Benelux.

Damrak 70 sinds jaren ‘30 vestigingslocatie van C&A

Damrak 70 biedt al sinds begin vorige eeuw onderdak aan een van de grootste C&A winkels van ons land. Tot eind jaren ’80 was hier ook het hoofdkantoor van C&A Nederland gevestigd. Het huidige, uit de jaren ’60 daterende pand, werd in 2001 verkocht aan Bouwinvest. De leeggekomen kantooretages vormden aanleiding om het complex grondig te herontwikkelen.

Grootschalige herontwikkeling op A1-locatie

Het pand maakt onderdeel uit van de herontwikkeling van de voormalige C&A complexen aan het Damrak 70, 80 en de Nieuwendijk 196.De volledige oppervlakte van de gebouwen wordt herontwikkeld tot winkelruimte. In totaal omvat het project ruim 27.500 m² aan winkels, bestemd voor internationale retailers. Het is daarmee een van de grootste A1-winkelprojecten van Nederland. Onlangs huurden Primark, Zara en Starbucks al winkelruimte in het project.

Top Vastgoed ontwikkelde plannen voor Bouwinvest

In opdracht van Bouwinvest heeft TOP Vastgoed de afgelopen twee jaar het plan uitontwikkeld en uitgewerkt voor de herbestemming van de gebouwen. Het pand aan het Damrak wordt tot op het casco gestript en opnieuw opgebouwd. Daarbij wordt de modernistische gevel vervangen door een op de Amsterdamse school geënt ontwerp in rode baksteen. Robert Stern uit New York is de architect van het plan. De volledige oppervlakte van 22.000 m², verdeeld over 9 bouwlagen, wordt getransformeerd. Daarbij wordt de huidige Beurspassage, die het gebouw doorkruist als verbinding tussen Damrak en Nieuwendijk, vernieuwd en verplaatst.

De plannen zijn ontwikkeld in nauwe samenwerking met de Gemeente Amsterdam. De ontwikkeling sluit aan bij het ‘1012-beleid’ van de gemeente, dat gericht is op het aantrekken van grote internationale retailers en kwaliteitsverbetering van dit gedeelte van de stad. De gemeente is inmiddels gestart met de aanleg van de ‘Rode Loper’, de nieuwe inrichting van het Damrak.

Bouwinvest is eigenaar van de gebouwen. TOP Vastgoed is ontwikkelaar van de plannen. FiMek Estate verzorgt namens TOP het projectmanagement.

Nieuwsbrief