12 februari 2014

Deel dit op:

In 2014 investeert Bouwinvest namens bpfBOUW 500 miljoen in Nederlands vastgoed. Met haar positieve cijfers wil het pensioenfonds actief bijdragen aan het economisch herstel van het land. “Dat past bij ons, omdat we een maatschappelijk betrokken fonds zijn,” aldus Henk de Pagter, bestuursvoorzitter vanuit de werkgeverszijde van bpfBOUW.

In 2014 investeert Bouwinvest namens bpfBOUW 500 miljoen in Nederlands vastgoed. Met haar positieve cijfers wil het pensioenfonds actief bijdragen aan het economisch herstel van het land. “Dat past bij ons, omdat we een maatschappelijk betrokken fonds zijn,” aldus Henk de Pagter, bestuursvoorzitter vanuit de werkgeverszijde van bpfBOUW.

De investeringen die Bouwinvest uitvoert in opdracht van bpfBouw vinden met name plaats in huurwoningen, maar ook in winkels, hotels en kantoren. Van de 500 miljoen wordt 30 miljoen in onderhoudsprojecten geinvesteert.

Structureel tekort aan vrije sector huurwoningen

Voor de investeringen in huurwoningen geldt dat vooral geïnvesteerd wordt in de vrije sector huurwoningen in de Randstad, waaraan een structureel tekort bestaat. Hierbij moet gedacht worden aan ontwikkelingsprojecten, die na oplevering worden opgenomen in de beleggingsportefeuille. Zoals bijvoorbeeld het Eenhoorngebied, Stadionplein en Overhoeks in Amsterdam. Maar ook in projecten zoals Meyster’s Buiten in Utrecht en de Vlondertuinen in Den Bosch.

Winkels, hotels en kantoren

De investeringen in winkels betreffen objecten in de hoofdwinkelstraten in Nederland. Hierbij is bijvoorbeeld de herontwikkeling van objecten aan het Damrak en de Nieuwendijk in Amsterdam een goed voorbeeld. Daarnaast zijn die winkelcentra interessant, waarin de supermarkten de duidelijke trekkersrol vervullen.

In de groeiende beleggingsmarkt voor hotels wordt geïnvesteerd in de 4 aantrekkelijkste steden: Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht (met name Amsterdam). Hierbij worden langlopende huurcontracten aangegaan met internationaal gerenommeerde merken en hoteloperators. De hotels moeten een goede mix vormen van zowel particuliere als zakelijke gasten.

De investeringen in kantoren vinden louter plaats indien zich beleggingsmogelijkheden voordoen van bestaande kantoorpanden op eersteklas locaties, en met zittende huurders met langlopende huurcontracten.

Onderhoud

Tenslotte is er aandacht voor het onderhoud van zowel de bestaande residentiële- als commerciële beleggingen in de vastgoedportefeuille van bpfBOUW. Het doel hiervan is om de bestaande huurders optimaal te bedienen, en de objecten te laten voldoen aan de hedendaagse eisen als het aankomt op bijvoorbeeld duurzaamheid (energielabels).

Nieuwsbrief