03 juni 2014

Deel dit op:

In opdracht van Bouwinvest is Bouwbedrijf M.J. de Nijs en Zonen B.V. uit Warmenhuizen gestart met de bouwwerkzaamheden op het noordelijke deel van het Stadionplein. Bouwinvest realiseert hier het Noordblok: woningen, winkels, horeca en een ondergrondse parkeergarage.

In opdracht van Bouwinvest is Bouwbedrijf M.J. de Nijs en Zonen B.V. uit Warmenhuizen gestart met de bouwwerkzaamheden op het noordelijke deel van het Stadionplein. Bouwinvest realiseert hier het Noordblok: woningen, winkels, horeca en een ondergrondse parkeergarage. 

Sebastiaan Capel (voorzitter dagelijks bestuur stadsdeel Zuid), Allard van Spaandonk (Bouwinvest) en Winfred de Nijs (directeur Bouwbedrijf M.J. de Nijs en Zonen B.V.) plaatsten op dinsdag 3 juni samen de eerste damwand. Hiermee is de start van de vernieuwing van het Stadionplein een feit.

Noordblok Stadionplein

In het Noordblok komen 100 huurappartementen (70 vrije sector huur en 30 sociale huur), alsmede een supermarkt, diverse winkels, horeca en een maatschappelijke bedrijfsruimte. Automatiek Febo komt terug in het Noordblok. Deze is nu tijdelijk verplaatst naar de Laan der Hesperiden. In de ondergrondse parkeergarage komen over twee lagen ruim 200 parkeerplaatsen voor de woningen en winkels. Het gebouw voldoet aan de duurzaamheidseisen van de gemeente Amsterdam die, net als Bouwinvest, een hoog ambitieniveau heeft. De energiebehoefte van het gebouw is zo veel als mogelijk beperkt door onder andere de toepassing van duurzame stadsverwarming, hoogwaardige isolatie, zonnepanelen en LED-verlichting. Architect is Diederik Dam van DAM & Partners Architecten. De huurwoningen en de voorzieningen worden een belegging van Bouwinvest, namens respectievelijk het woningfonds en het winkelfonds.

Vernieuwing Stadionplein gereed in 2016

Het Noordblok maakt onderdeel uit van de totale vernieuwing van het Stadionplein en wordt naar verwachting medio 2016 opgeleverd. Naast het Noordblok komt er ook een Zuidblok met hotel en culinair centrum (door IQNN Vastgoed en Vink Bouw) en vernieuwt stadsdeel Zuid de openbare ruimte.

Portefeuillehouder Wonen, Sebastiaan Capel: “Dit is een belangrijke mijlpaal. Na vele jaren van voorbereiding gaat er echt gebouwd worden op het Stadionplein. Daarmee komen er huizen bij in de stad. En er ontstaat een prachtig nieuw plein met daaromheen winkels en horeca. Ideaal voor ontmoetingen in de stad.”

Allard van Spaandonk: “Het Stadionplein Noordblok is, gelegen aan de zuidelijke toegangspoort van Amsterdam, een perfecte, duurzame aanvulling op onze woningportefeuille in Amsterdam en in dit gebied. Deze plek is de ideale woonplek in Zuid, met uitzicht op het Olympisch Stadion en vlakbij het centrum en de A10.”

Nieuwsbrief