03 april 2014

Deel dit op:

Allard van Spaandonk, directeur Nederland Bouwinvest: ”Het markante Ponststeiger is een uitstekende aanvulling op onze Amsterdamse woningportefeuille. Deze aankoop bevestigt onze actieve houding in de Randstedelijke woningmarkt”.

Het Pontsteigergebouw is een markant gebouw in de vorm van een poort naar ontwerp van architectenbureau Arons en Gelauff. Het bureau won in 2007 de ontwerpwedstrijd voor het gebouw.

Wethouder Maarten van Poelgeest (Ruimtelijke Ordening), gemeente Amsterdam is verheugd dat de bouw van het Pontsteigergebouw van start gaat. ‘Het bijzondere ontwerp en de prachtige locatie zorgen ervoor dat dit gebouw straks als oriëntatiepunt voor alle Amsterdammers kan fungeren, zowel vanaf het water als op land. Zo zetten we het Houthaven gebied nog meer op de kaart.’

Ontwikkelcombinatie Dura Vermeer en M.J. de Nijs gaat het Pontsteigergebouw in de Houthaven in Amsterdam ontwikkelen en realiseren. Op de locatie waar de pont naar Amsterdam Noord vertrekt komen circa 450 huur- en koopwoningen en verschillende openbaar toegankelijke voorzieningen. Het Bouwinvest Dutch Institutional Residential Fund is beoogd belegger van 300 vrije sector huurappartementen, inclusief separate bergingen en 165 parkeerplaatsen in de ondergrondse garage. De bouw start in juni 2015 en de oplevering staat gepland in november 2017.

Planning

Het stadsdeel West draagt er zorg voor dat bij oplevering van het Ponsteigergebouw ook de nieuwe parkeergarage voor vergunninghouders uit Zeehelden- en Spaarndammerbuurt gereed is. Deze tweelaagse parkeergarage biedt plaats aan ongeveer 230 parkeerplaatsen.

Houthaven

Op de plek waar vrachtschepen uit de hele wereld een eeuw geleden hun boomstammen losten, ontstaat nu een aantrekkelijke eilandenwijk waar Amsterdammers aan het water kunnen wonen.

In het gebied komen zeven groene, autoluwe wooneilanden met in totaal circa 2.000 woningen, ruim 70 woonboten en voorzieningen zoals scholen, horeca, en een zorginstelling. Door de realisatie van de Spaardammertunnel worden de Houthavens geschakeld aan de Spaarndammerbuurt.

Nieuwsbrief