06 november 2014

Deel dit op:

“Overhoeks kenmerkt zich door een hoogwaardige architectuur, afwerkingsniveau en inrichting van de openbare ruimte. Dat gaat eveneens op voor De Halve Maen en Statendam. Beide projecten passen dan ook uitstekend in de portefeuille van het Residential Fund,” aldus Michiel de Bruine, Hoofd Asset Management Woningen bij Bouwinvest.

“Overhoeks kenmerkt zich door een hoogwaardige architectuur, afwerkingsniveau en inrichting van de openbare ruimte. Dat gaat eveneens op voor De Halve Maen en Statendam. Beide projecten passen dan ook uitstekend in de portefeuille van het Residential Fund,” aldus Michiel de Bruine, Hoofd Asset Management Woningen bij Bouwinvest.

Bouwinvest heeft op 5 november jl. de 86 vrije sector huurappartementen met parkeerplaatsen van De Halve Maen feestelijk geopend. Tegelijkertijd werd de officiële start bouw ingeluid van het naastgelegen Statendam met 108 vrije sector huurappartementen met bijbehorende parkeerplaatsen. De woningen van De Halve Maen zijn zo goed als volledig verhuurd. Beide gebouwen vormen samen de laatste ontwikkelingen van fase 1 van Overhoeks in Amsterdam-Noord en zijn gekocht van Ymere. De complexen maken onderdeel uit van Bouwinvest Dutch Institutional Residential Fund N.V.

“ De Halve Maen en Statendam passen uitstekend in de portefeuille van het Residential Fund, waarvoor we blijvend op zoek zijn naar unieke locaties en woningen die een aanvulling zijn op het reeds bestaande aanbod. Zowel in relatie tot onze eigen portefeuille als tot het woningaanbod in de directe omgeving.” Aldus Michiel de Bruine, Hoofd Asset Management Woningen bij Bouwinvest.

Viviane Regout, directeur Investeren en Ontwikkelen van Ymere: “Met de bouw van Statendam en de oplevering van De Halve Maen maken we de eerste fase van Overhoeks af. Een belangrijke mijlpaal voor deze unieke wijk die een grote aantrekkingskracht heeft op Amsterdam met culturele iconen zoals EYE, toren A’DAM en de Tolhuistuin. Een wijk waar Ymere ook betaalbare huurwoningen realiseert, belangrijk voor de diversiteit in het gebied.”

De Halve Maen aantrekkelijk woongebouw van acht lagen
Kenmerkend voor De Halve Maen zijn de uitzonderlijk grote buitenruimten in combinatie met de ruimtelijke opzet van de appartementen. De differentiatie in plattegrondtypen geeft het gebouw een speels karakter. De oppervlakten variëren van circa 54 tot circa 136 m2 en er zijn twee-, drie-, vier- en vijfkamer-appartementen met ruim balkon of terras. Elk appartement heeft een parkeerplaats in de ondergrondse parkeergarage. De prijzen liggen tussen de € 845,- en € 1.745,- per maand inclusief parkeerplaats en exclusief servicekosten.

Statendam stijlvolle voltooiing van het Residentieel Kwartier
Statendam is een fraai vormgegeven appartementencomplex met in totaal 108 appartementen. Er zijn diverse woningtypen, die in oppervlakte variëren van 67 tot 97 m2. Elk appartement heeft een eigen parkeerplaats en een berging. De verwachting is dat verhuur van start gaat in het late voorjaar van 2015.

Residentieel Kwartier Overhoeks
De gebouwen zijn de laatste twee ontwikkelingen van fase 1, het Residentieel Kwartier, van Overhoeks. Dit is een kwalitatief hoogwaardige nieuwe stadswijk in Amsterdam-Noord, gelegen aan het IJ op het voormalige Shell-terrein tegenover het Centraal Station. De transformatie van het gebied geeft een belangrijke kwaliteitsimpuls aan de IJ-oevers en Amsterdam-Noord.

De bouw van de eerste woningen van het Residentieel Kwartier is gestart in 2007. Het gebied heeft zich inmiddels ontwikkeld tot een levendige en kosmopolitische wijk met hotels, horeca en onderscheidende culturele trekkers als EYE, de A’DAM Toren en Tolhuistuin.

Betrokken partners
De ontwikkeling van De Halve Maen en Statendam is in handen van Ymere. Dura Vermeer verzorgt de bouw. Architect van De Halve Maen is Mecanoo Architecten. Architect van Statendam is Geurts & Schultze Architecten. Het verhuurteam van De Halve Maen is samengesteld uit Hallie & Van Klooster Makelaardij en Actys Wonen BV uit Amsterdam. Actys is tevens beheerder van De Halve Maen.

Nieuwsbrief