04 december 2014

Deel dit op:

“We krijgen de unieke mogelijkheid om twee karakteristieke panden, gelegen op een cultuurhistorisch bijzondere locatie aan de zuidelijke toegangspoort van Amsterdam te transformeren tot een geweldige werk- en recreatieplek met een iconische uitstraling.”, Allard van Spaandonk, directeur Nederland van Bouwinvest.

“We krijgen de unieke mogelijkheid om twee karakteristieke panden, gelegen op een cultuurhistorisch bijzondere locatie aan de zuidelijke toegangspoort van Amsterdam te transformeren tot een geweldige werk- en recreatieplek met een iconische uitstraling.”, Allard van Spaandonk, directeur Nederland van Bouwinvest.

Bouwinvest koopt namens het Bouwinvest Office Fund, de twee Citroëngebouwen in het Olympisch gebied aan de Amstelveenseweg, te Amsterdam. Bouwinvest is al uitgebreid vertegenwoordigd in dit gebied met appartementencomplexen in Het Kwartier, de bedrijfsruimten en parkeergarage in het Olympisch stadion en de appartementen en de winkels in het in ontwikkeling zijnde ‘Noordblok’ op het Stadionplein.

Deze aankoop sluit zeer goed aan bij de strategische uitgangspunten van het Office Fund: de multifunctionele locatie, de goede bereikbaarheid en de mogelijkheden om een multi-tenant omgeving te creëren. De historie, de uitstraling en de indeelbaarheid van het gebouw vormen een goede basis voor een duurzame herontwikkeling met veel onderscheidend vermogen. Daarbij wordt de geografische spreiding binnen het fonds door deze aankoop verbeterd.
Bijkomend voordeel is het vele bezit van Bouwinvest op deze plek waardoor de kwalitatieve uitstraling van het gehele gebied integraal benaderd wordt en nog verder verbeterd kan worden.

De aankoop bestaat uit twee gebouwen die gezamenlijk ongeveer 25.000 m2 omvatten. De gebouwen zullen een multifunctionele invulling krijgen. In het voorlopige programma wordt voorzien in kantoor-, horeca- en retail ruimten. De komende maanden zal er samen met de gemeente Amsterdam gewerkt worden aan de invulling van de conceptplannen waarbij bewaking van de monumentale uitstraling centraal staat. De planning is om medio 2016 te starten met de herontwikkeling en de oplevering zal een jaar later plaatsvinden.

Allard van Spaandonk, directeur Nederland van Bouwinvest “We krijgen de unieke mogelijkheid om twee karakteristieke panden, gelegen op een cultuurhistorisch bijzondere locatie aan de zuidelijke toegangspoort van Amsterdam te transformeren tot een geweldige werk- en recreatieplek met een iconische uitstraling. Een prachtige aanwinst voor ons Office Fund. Ik ben trots dat we de aankoop in zo’n korte tijd hebben kunnen realiseren, mede door enorm goede samenwerking met de gemeente Amsterdam”.

Citroën Nederland werd geadviseerd door DTZ Zadelhoff en Bouwinvest werd bijgestaan door PEAK Development.

Nieuwsbrief