24 november 2014

Deel dit op:

Bouwinvest koopt, namens het Bouwinvest Healthcare Fund, woonzorgcomplex Ingenhouszhof in Amsterdam van ontwikkelaar AIG Careconcepts. Zorgaanbieder Amsta tekent gelijktijdig een langjarige huurovereenkomst voor deze locatie.

Bouwinvest ziet de ingrijpende hervormingen in de zorgsector en de demografische ontwikkelingen als een vastgoedbeleggingskans. De verkoop en terughuur van Ingenhouszhof maken het voor Amsta mogelijk ook op lange termijn kwalitatief hoogwaardige zorg te blijven bieden in de Watergraafsmeer.

De Ingenhouszhof wordt gesplitst en deels gerenoveerd. Het nieuwe gebouw van circa 3.500 m2 gaat verder onder de naam van ’t Hofflaan en zal beschikken over 11 wooneenheden voor 66 bewoners die psychogeriatrische zorg nodig hebben. AIG Careconcepts uit Arnhem is de initiatiefnemer en ontwikkelaar van het project.

Amsta bestuurder Relinde Weil zegt over deze overeenkomst: “We zijn zeer verheugd dat we met belegger Bouwinvest een kleinschalig woonzorgconcept gaan neerzetten dat inspeelt op de eisen van deze tijd en de zorgbehoefte in Amsterdam. De realisatie van 11 nieuwe wooneenheden maakt Amsta tot de grootste zorgaanbieder van kleinschalige woonvoorzieningen in Amsterdam. Wij kiezen bewust voor dit concept, waarbij ouderen in groepen van zes personen rond een gezamenlijke woonkamer/keuken leven en huiselijkheid, persoonlijke zorg en aandacht voorop staan.”

Dick van Hal, CEO van Bouwinvest vertelt over de strategie: “De overeenkomst met Amsta is een belangrijke stap voor Bouwinvest. Hiermee is de eerste belegging in ons Healthcare Fund een feit. De komende jaren zijn wij namens het pensioenfonds voor de Bouw, van plan € 300 miljoen te investeren in zorgvastgoed. Het mes snijdt aan meerdere kanten: dit is een solide belegging met een laag risicoprofiel. Tegelijkertijd kunnen we bijdragen aan de maatschappelijke vraag naar kwalitatief hoogwaardig zorgvastgoed.” 

Bart van Venrooij, directeur van AIG Careconcepts: “Het project in de Watergraafsmeer met Amsta is een schoolvoorbeeld van het creëren van een win-win situatie voor alle betrokkenen, in de eerste plaats de toekomstige bewoners. AIG Careconcepts houdt een deel van het object in eigen bezit. Amsta blijft de gebruiker in dit deel totdat de renovatie Van ’t Hofflaan gereed is. Na die periode zal in eerste instantie met Amsta worden onderzocht of dit deel ook voor de langere termijn herontwikkeld kan worden.”

UBA Bouw uit Uithoorn is de geselecteerde aannemer. AIG Careconcepts werd geadviseerd door VVH advocaten uit Amsterdam en Van der Stap Notarissen uit Arnhem. Amsta werd geadviseerd door Colliers. Bouwinvest liet zich bijstaan door Bonum Zorg en Vastgoed, en De Brauw Blackstone Westbroek.

Nieuwsbrief