22 december 2014

Deel dit op:

Bouwinvest koopt, namens het Bouwinvest Office Fund en Retail Fund, Beurs-WTC te Rotterdam. Dit onderscheidende en gedeeltelijk monumentale gebouw, gelegen in het centrum en het Central Business District van Rotterdam, is een aanwinst voor beide vastgoedfondsen.

Bouwinvest koopt, namens het Bouwinvest Office Fund en Retail Fund, Beurs-WTC te Rotterdam. Dit onderscheidende en gedeeltelijk monumentale gebouw, gelegen in het centrum en het Central Business District van Rotterdam, is een aanwinst voor beide vastgoedfondsen.

Deze aankoop past zeer goed in de strategische uitgangspunten van beide vastgoedfondsen. Het Office Fund verwerft hiermee een multi-tenant gebouw op een multifunctionele, goed bereikbare locatie in een van de vier grote steden. De WTC-formule past goed bij het internationale handelskarakter van Rotterdam. Het succes van deze formule is al bewezen in het WTC Den Haag, waarvan Bouwinvest eveneens eigenaar is. Beurs-WTC sluit goed aan op actuele markttrends zoals flexibiliteit, het Nieuwe Werken en het creëren van goed gefaciliteerde zakelijke ontmoetingsplekken. De 29 winkels liggen op een ‘premium’ centrumlocatie, waarmee het Retail Fund profiteert van de aantrekkingskracht van een dergelijke locatie in een van de vier grote steden. Op dit moment heeft Beurs-WTC circa 200 huurders.

De totale aankoop bestaat uit circa 37.000 m2 kantoorruimten, 7.000 m2 Congres & Event center, 2.000 m2 overige commerciële ruimten en 8.000 m2 winkels. Naast de kantoren en winkels omvat het complex ook 575 parkeerplaatsen in de V&D-garage en in de P1/P2 parkeergarage onder het complex.

Allard van Spaandonk, directeur Nederland van Bouwinvest: “Met deze aankoop in Rotterdam wordt de diversificatie in beide fondsen verder geoptimaliseerd. Met meer dan  € 600 miljoen aankopen ten behoeve van de Nederlandse vastgoedfondsen was 2014 voor Bouwinvest een fantastisch jaar en dat wordt bekroond met deze prachtige aankoop”.

Nieuwsbrief