03 juni 2014

Deel dit op:

Bouwinvest koopt alle 75 huurwoningen in het project Kop Zuidas in Amsterdam. De vermogensbeheerder tekent daarvoor op de ProVaDa een turn-key-overeenkomst met vastgoedontwikkelaar AM.

Bouwinvest koopt alle 75 huurwoningen in het project Kop Zuidas in Amsterdam. De vermogensbeheerder tekent daarvoor op de ProVaDa een turn-key-overeenkomst met vastgoedontwikkelaar AM.

De woningen, ontworpen door architectenbureau Studioninedots, hebben een verdiepingshoogte van 3 meter, grote raampartijen en royale balkons. Ze worden verhuurd in de vrije sector. Een ondergrondse, per lift bereikbare parkeergarage biedt 51 plaatsen.

Volgens planning start de bouw september en worden de appartementen eind 2015 opgeleverd. De realisatie is in handen van BAM Woningbouw. Michiel de Bruine, hoofd Asset Management Woningen van Bouwinvest: ‘Wij voeren een actief investeringsbeleid in Amsterdam. Wij investeren in verschillende complexen met vrijesectorappartementen in de stad, bijvoorbeeld in het Eenhoorngebied, Overhoeks en de Houthaven. Het project Kop Zuidas is een mooie aanvulling op onze bestaande portefeuille omdat het gelegen is aan de zuidzijde van de stad, waar veel vraag is naar huurwoningen in de vrije sector.’

Vorig jaar nog wonnen Bouwinvest en AM een tender voor de ontwikkeling van 197 huurappartementen voor de vrije sector op Zuidas (Summertime).

Nieuwsbrief