04 juni 2014

Deel dit op:

Het Bouwinvest Residential Fund heeft 108 appartementen met parkeerplaatsen gekocht van Ymere. De woningen, allen bestemd voor de vrije sector huur, zijn gelegen in het Residentieel Kwartier aan de IJ-oever. Met het gebouw Statendam wordt fase 1 van Overhoeks in Amsterdam-Noord voltooid.

Het Bouwinvest Residential Fund heeft 108 appartementen met parkeerplaatsen gekocht van Ymere. De woningen, allen bestemd voor de vrije sector huur, zijn gelegen in het Residentieel Kwartier aan de IJ-oever. Met het gebouw Statendam wordt fase 1 van Overhoeks in Amsterdam-Noord voltooid.

De ondertekening van het koopcontract vindt plaats op 4 juni op de stand van Bouwinvest op de ProVada.

Michiel de Bruine, Hoofd Asset Management Woningen van Bouwinvest: “Het Residential Fund richt zich op woningen in de kernregio’s, met een sterke focus op de Randstad. Binnen onze kernregio’s zijn we blijvend op zoek naar unieke locaties met woningen die passen binnen onze fondsstrategie en  een aanvulling zijn op het reeds bestaande aanbod, zowel in onze eigen portefeuille als het woningaanbod in de directe omgeving. Het gebied Overhoeks kenmerkt zich door een hoogwaardige architectuur, een kwalitatief hoog afwerking- niveau en inrichting van de openbare ruimte. De aankoop van Statendam past dan ook uitstekend in de portefeuille van het Residential Fund.”

Viviane Regout, directeur Investeren en Ontwikkelen van Ymere: “Met de bouw van de Statendam maken we de eerste fase van Overhoeks af, een belangrijke mijlpaal voor deze unieke wijk. Het gebied is een aantrekkelijke toevoeging aan de Amsterdamse woningmarkt.”

De start bouw van het bovengrondse gedeelte van het complex, dat negen lagen omvat, is gepland in oktober 2014. De ondergrondse garage is in de bouwstroom van de omliggende complexen meegegaan. Statendam, een ontwerp van Geurst & Schultze Architecten, wordt gebouwd naast woongebouw De Halve Maen met 86 vrije sector huurappartementen dat in 2013 door Bouwinvest is aangekocht. De ontwikkeling is in handen van Ymere, Dura Vermeer verzorgt de bouw.

Residentieel Kwartier Overhoeks

Statendam maakt onderdeel uit van het Residentieel Kwartier op Overhoeks. Dit is een kwalitatief hoogwaardige nieuwe stadswijk in Amsterdam-Noord, gelegen aan het IJ op het voormalige Shell-terrein tegenover het Centraal Station. De transformatie van het gebied geeft een belangrijke kwaliteitsimpuls aan de IJ-oevers en Amsterdam- Noord. De bouw van de eerste woningen van het Residentieel Kwartier is gestart in 2007. Het gebied moet zich ontwikkelen tot een levendige en kosmopolitische wijk met trendy restaurants, cafés en onderscheidende culturele trekkers als EYE, de A’DAM Toren en Tolhuistuin.

Nieuwsbrief