07 juli 2014

Deel dit op:

“Zoetwaren heeft besloten een deel van het vermogen in vastgoed te gaan beleggen. Bij de search naar de beste aanbieder kwam Bouwinvest als beste naar voren.” aldus Leo Dekker, voorzitter van Bedrijfstakpensioenfonds voor de Zoetwarenindustrie.

Per juli 2014 participeert Bedrijfstakpensioenfonds voor de Zoetwarenindustrie voor € 30 miljoen in het Bouwinvest Dutch Institutional Residential Fund. Het woningfonds van Bouwinvest is met €2,6 miljard AUM één van de grootste woningfondsen van Nederland.

“Zoetwaren heeft naar aanleiding van de laatste ALM studie besloten in 2014 een deel van het vermogen in vastgoed te gaan beleggen. Vastgoed levert een stabiel en duurzaam rendement voor onze pensioendeelnemers en het moment om in woningen te investeren is nu gunstig. Bij de search naar de beste aanbieder kwam Bouwinvest als beste naar voren. Met name de kwaliteit van het team, de portefeuille en de rendementen in de afgelopen jaren waren voor ons belangrijk “, aldus Leo Dekker, voorzitter van Bedrijfstakpensioenfonds voor de Zoetwarenindustrie.

“ Vrije sector huurwoningen zijn een goede belegging. De vraag naar middeldure vrije sectorhuurwoningen in Nederland is aanzienlijk groter dan het aanbod en de veranderde regelgeving die betrekking heeft op de woningmarkt maakt beleggen in dit segment aantrekkelijk. Het levert stabiele huurinkomsten op, specifiek aantrekkelijk voor pensioenfondsen ”, aldus Dick van Hal, CEO bij Bouwinvest.

Het Bouwinvest Residential Fund bestaat uit zo’n 15.000 hoogwaardige huurwoningen voornamelijk in de vrije sector in economisch sterke regio’s. Een belangrijke doelstelling is beleggers een totaal jaarrendement van 6% te bieden. Het fonds heeft een lange termijn strategie in combinatie met actief asset management. Dit resulteert in een goed gespreide en goed onderhouden portefeuille met een hoge bezettingsgraad. Sinds de oprichting presteert het Bouwinvest Residential Fund bovengemiddeld ten opzichte van de IPD- index.

Recente acquisities van het fonds die de komende jaren in ontwikkeling worden genomen zijn onder andere Pontsteiger in het Houthavengebied te Amsterdam, Het Baken en Feniks in Amsterdam-Oost, Halve Maen en Statendam in Amsterdam-Noord, Summertime en de Kop Zuidas aan de Zuidas te Amsterdam en Noordblok op stadionplein in Amsterdam-Zuid. In Den Haag zijn City Prince en Oostduinlaan recent aangekocht, het gaat hierbij om nieuwbouw en herontwikkeling. Ook zijn er nieuwbouwontwikkelingen in Hilversum, Ede, Den Bosch en Pijnacker.In totaal gaat het om ongeveer 1900 woningen.

Nieuwsbrief