04 augustus 2014

Deel dit op:

“Door deze verkoop vermindert het aandeel gereguleerde huurwoningen naar ongeveer 15% van de totale portefeuille.” aldus Allard van Spaandonk, Directeur Nederland bij Bouwinvest.

Het Bouwinvest Dutch Institutional Residential Fund, de grootste belegger in Nederlands residentieel vastgoed zonder leverage, heeft overeenstemming bereikt over de verkoop van 16 woningcomplexen met in totaal 723 woningen aan een internationale instelling. Beide partijen hebben geen financiële details bekend gemaakt.

Allard van Spaandonk, Directeur Nederland bij Bouwinvest: “De veranderingen in de huurmarkt en de gunstige vooruitzichten hebben de interesse voor Nederlandse woningen bij investeerders vergroot. Dit biedt ons een uitstekende mogelijkheid om kapitaal opnieuw te gebruiken en onze portefeuille nog beter te balanceren. Door deze verkoop vermindert het aandeel gereguleerde huurwoningen naar ongeveer 15% van de totale portefeuille.”

Het Bouwinvest Residential Fund bestaat momenteel uit zo’n 15.000 hoogwaardige huurwoningen, voornamelijk in het vrije sector segment in economisch sterke regio’s in Nederland. Een belangrijke doelstelling is beleggers een totaal jaarrendement van 6% te bieden. Recente acquisities van nieuwbouwwoningen zullen in de komende periode voor 1900 nieuwe woningen gaan zorgen.

Jones Lang LaSalle trad bij deze transactie op als commercieel adviseur van Bouwinvest; juridisch advies kwam van De Brauw Blackstone Westbroek.

Nieuwsbrief