09 december 2013

Deel dit op:

In één van de grootste retail herontwikkelingen van Nederland in hartje centrum van Amsterdam transformeert Bouwinvest kantoorruimte naar winkelruimte. Zo worden de gebouwen weer aantrekkelijk voor de toekomst. Nieuwe huurcontracten zijn al gesloten met Zara en Starbucks.

In één van de grootste retail herontwikkelingen van Nederland in hartje centrum van Amsterdam transformeert Bouwinvest kantoorruimte naar winkelruimte. Zo worden de gebouwen weer aantrekkelijk voor de toekomst. Nieuwe huurcontracten zijn al gesloten met Zara en Starbucks.

Bijzonder aan het plan is dat het aantal vierkante meters vloeroppervlak afneemt. In plaats van vier lagen kantoorruimte keren er drie lagen winkelruimte terug. Er is na een aantal studies gekozen voor duurzame kwaliteit. Het bestaande gebouw telde wel veel meters, maar de verdiepingshoogte was beperkt. Door te kiezen voor sloop en nieuwbouw kunnen we drie winkelvloeren van 1.700 m² per stuk realiseren met een grote vrije hoogte. Deze kwaliteit winkelruimte is erg schaars op de Nieuwendijk en Damrak en onder de naam Nowadays erg interessant voor internationale retailers. Hiermee worden de gebouwen weer aantrekkelijk gemaakt voor de toekomst, aldus Collin Boelhouwer, hoofd asset management retail van Bouwinvest.

De bouwtijd neemt ruim een jaar in beslag. De verwachte oplevering is begin 2015. Opdrachtgever is Bouwinvest, namens Bouwinvest Dutch Institutional Retail Fund N.V. Top Vastgoed is ontwikkelaar van de plannen. Het gebouw is ontworpen door Frederik Vermeesch van Rijnboutt Architecten.

Nieuwsbrief