06 november 2013

Deel dit op:

“Overhoeks, met de pont slechts een paar minuten verwijderd van hartje centrum, mag in ons woningfonds niet ontbreken” aldus Allard van Spaandonk, directeur Nederland, tijdens de feestelijke start bouw in Amsterdam Noord.

In aanwezigheid van Rob Post, stadsdeelvoorzitter Amsterdam-Noord, is op feestelijke wijze het startsein gegeven voor de start bouw van De Halve Maen in Overhoeks in Amsterdam-Noord. In opdracht van Bouwinvest realiseert Ymere de 86 vrije sector huurappartementen. De bouw van het complex wordt verzorgd door Dura Vermeer. De appartementen worden naar verwachting eind 2014 opgeleverd.

De vrije sector huurappartementen zijn voorzien van een royale buitenruimte en een parkeerplaats in de ondergrondse garage. De appartementen hebben een oppervlakte van circa 55 m² tot 135 m².

De grote variëteit aan typen appartementen geeft veel keuzevrijheid aan toekomstige huurders.

Bouwinvest is blij met de start bouw. De 86 appartementen worden ondergebracht in het Bouwinvest Dutch Institutional Residential Fund. Allard van Spaandonk, directeur Nederland zegt hierover: “Bouwinvest investeert zeer actief in Amsterdam en draagt, met ongeveer 1.000 woningen (bijna) in aanbouw, substantieel bij aan het vergroten van het vrije sector huurwoningaanbod in de stad. Overhoeks, met de pont slechts een paar minuten verwijderd van hartje centrum, mag in ons woningfonds niet ontbreken”.

Viviane Regout, directeur Projectontwikkeling Ymere is blij met de samenwerking met Bouwinvest. “We zijn jaren bezig om van Overhoeks een bruisend gebied te maken. Partijen zoals Bouwinvest maken het mogelijk om Overhoeks een stapje verder te brengen”, aldus Viviane.

Ymere wil de afronding van de eerste fase van Overhoeks zo snel mogelijk realiseren. Naast de bouw van het gebouw De Halve Maen realiseert Ymere ook het gebouw Staetendam. Op dit moment is nog niet bekend wanneer er wordt gestart met de bouw.

Nieuwsbrief