24 augustus 2013

Deel dit op:

Het Centraal Bureau voor de Statistiek constateert uit cijfers dat er meer mensen van een koopwoning naar een huurwoning gaan dan andersom. Dit strookt met de visie van Bouwinvest. ‘Wij gaan ervan uit dat de vraag naar huurwoningen in de vrije sector structureel hoog blijft, zeker in de Randstad’, zegt Allard Van Spaandonk, directeur Nederland bij Bouwinvest.

Het Centraal Bureau voor de Statistiek constateert uit cijfers dat er meer mensen van een koopwoning naar een huurwoning gaan dan andersom. Dit strookt met de visie van Bouwinvest. ‘Wij gaan ervan uit dat de vraag naar huurwoningen in de vrije sector structureel hoog blijft, zeker in de Randstad’, zegt Allard Van Spaandonk, directeur Nederland bij Bouwinvest.

Ook uit andere cijfers blijkt dat huren populairder wordt. Het aantal bouwvergunningen voor koopwoningen is veel sterker gedaald dan dat voor huurwoningen.

Onderzoek van Bouwinvest eerder dit jaar toonde al dat waar in 2008 55% van de huurders een volgend huis wilde kopen, op dit moment slechts 18% is.

Nieuwsbrief