01 april 2013

Deel dit op:

Met één van Nederlands grootste portefeuilles vrije sector huurwoningen, een eigen klantenpanel en een huurderssegmentatiemodel, is Bouwinvest marketingspecialist op dit gebied. Bouwinvest weet wat huurders wensen en vertonen online het aanbod op de ruim 25 woningprojectwebsites.

Met één van Nederlands grootste portefeuilles vrije sector huurwoningen, een eigen klantenpanel en een huurderssegmentatiemodel, is Bouwinvest marketingspecialist op dit gebied. Bouwinvest weet wat huurders wensen en vertonen online het aanbod op de ruim 25 woningprojectwebsites.

Aantrekkelijke woonproducten met afgestemde verhuurcampagnes enerzijds en een grote vraag naar huurwoningen anderzijds trekt veel geïnteresseerden naar de websites. En veel geïnteresseerden is interessant in een verhuurproces maar het doel van een woningprojectwebsite is kwalitatieve leads vergaren. Eén van de manieren om de kwaliteit van de informatieaanvraag te waarborgen is het integreren van de huurlastencalculator.

Filterfunctie op projectsites selecteert kwalitatieve leads

Een kwalitatieve lead is een geïnteresseerde die voldoet aan de inkomenseis van Bouwinvest. ‘Belangstellenden weten ten eerste vaak niet wat de inkomenseisen voor een vrije sector huurwoning zijn en ten tweede weten ze niet hoe zij kunnen berekenen of het inkomen toereikend is’ aldus Myriam Zuidervaart vastgoedmarketing & communicatieadviseur bij Bouwinvest. “Ook zijn er potentiële huurders die geen realistisch beeld hebben van het aandeel woonlasten in de persoonlijke begroting. Een opmerking als: “Ik verdien 1.400 netto per maand, maar ik kan wel 700 euro huur betalen….”, is niet ongebruikelijk.” De huurlastencalculator biedt in deze situatie uitkomst. Detool is geïntegreerd in verschillende websites, maar ook los te benaderen via www.huurlastencalculator.nl. Het is vergelijkbaar met de maximale hypotheekcheck. De calculator wordt door bijna een kwart van de sitebezoekers ingevuld en berekent op basis van onze inkomenseisen tot welk maandbedrag iemand op basis van zijn/haar inkomenssituatie kan huren. Ook kan een potentiële huurder berekenen wat het inkomen moet zijn op basis van een ingevoerd huurbedrag.

Helderheid over inkomenseis in vroeg stadium aantrekkelijk voor huurder en makelaar

Om vervolgens zo relevant mogelijk te zijn voor de websitebezoekers wordt de prijsklasse van het getoonde aanbod afgestemd op de uitkomst van de ‘tool’. Op een enkele projectsite is de calculator zelfs een verplicht onderdeel van informatieaanvraag. De uitkomst moet namelijk worden ingevuld in het contactformulier. Het aantal informatieaanvragen dat niet in aanmerking komt voor een woning wordt op deze manier beperkt.“De huurkostencalculator betekent pure winst”, aldus Barbara de Rijk van Hallie en Van Klooster Makelaars, “de tijd die eerder besteed werd aan het teleurstellen van mensen wordt nu besteed aan het gericht informeren van potentiele kandidaten, die weten voor welke huren zij in aanmerking komen.

Nieuwsbrief