03 oktober 2013

Deel dit op:

Met de oplevering van De Heelmeesters start de bouw van De Feniks en Het Baken. Ook starters en studenten kunnen in de toekomst huren in het Eenhoorngebied.

Woensdag 2 oktober jl. werd onder grote belangstelling de oplevering gevierd van appartementencomplex De Heelmeesters en de start bouw van De Feniks en Het Baken, alle drie gelegen in het Amsterdamse Eenhoorngebied. De projecten zijn een ontwikkeling van Bouwinvest Development B.V. Eigenaar/ belegger is Bouwinvest, namens het Bouwinvest Dutch Institutional Residential Fund.

De Feniks en Het Baken; inzetten op twee nieuwe doelgroepen

In het kader van herprogrammering is, in samenwerking met gemeente, door Bouwinvest ingezet op twee nieuwe doelgroepen: studenten, in samenwerking met studentenhuisvester DUWO, en starters (middeldure huur). De Feniks omvat de herontwikkeling van het oude Casa 400 gebouw tot 342 zelfstandige studentenwoningen en circa 950 m² horeca. Daarnaast komt een woontoren met 130 starterswoningen en 65 gebouwde parkeerplaatsen: Het Baken. Architect van beide gebouwen is VMX Architects B.V. Aannemer studentenhuisvesting en starterswoningen is Dura Vermeer. Casco + gevel starterswoningen: Hurks Prefab Beton.

Allard van Spaandonk, directeur Nederland van Bouwinvest: “Met deze drie ontwikkelingen voegt Bouwinvest een substantieel aandeel middeldure vrije sector huurwoningen en studentenwoningen toe aan de Amsterdamse woningvoorraad. Dat er in de huidige Amsterdamse markt een grote behoefte bestaat aan vrije sector huurwoningen blijkt wel uit het succesvolle verhuurresultaat van De Heelmeesters. Nog voor de oplevering van de laatste woningen eind deze maand, is het complex volledig verhuurd.”

Het Eenhoorngebied

Het Eenhoorngebied duikt als verrassing op achter de Wibautstraat, aan de groene Ringdijk, tussen Casa 400 en voormalige boerderij De Vergulden Eenhoorn in stadsdeel Amsterdam Oost.

De herinrichting van het Eenhoorngebied is een voorbeeld van gebiedsontwikkeling waarbij betrokkenen vanaf het begin samenwerken om van de diepste polder van Amsterdam een hoogwaardig woon-/werkgebied te maken, met een mix van verschillende functies.

Heeft u interesse in een huurwoning in het Baken dan kunt u uw contactgegevens mailen naar: hetbaken@bouwinvest.nl

Nieuwsbrief