13 november 2013

Deel dit op:

Bouwinvest verhuurt een unit over 3 etages aan Zara. De winkelruimte is gelegen op de Nieuwendijk in Amsterdam. Het is onderdeel van één van de grootste binnenstedelijke herontwikkelingen van Nederland.

Top Vastgoed heeft, namens Bouwinvest Dutch Institutional Retail Fund NV., met Zara overeenstemming bereikt over de huur van de winkelruimte aan de Nieuwendijk 196.

Het uit de jaren ’80 daterende kantoorgebouw aan de Nieuwendijk wordt gesloopt. Op deze locatie komt 5.100 m² winkelruimte terug, verdeeld over 3 etages. Architect is Frederik Vermeesch van Rijnboutt Architecten. De bouw aan de Nieuwendijk start in november van dit jaar; de oplevering is begin 2015.

Het pand maakt onderdeel uit van de herontwikkeling van de gedateerde C&A complexen aan het Damrak 70 en de Nieuwendijk 196 en van het naastgelegen monument Damrak 80. In de plannen wordt ruim 13.000 m² lege kantoorruimte aan de markt onttrokken en getransformeerd tot winkelruimte. In totaal omvat het project ruim 27.500 m² winkeloppervlakte. Het is daarmee een van de grootste A1-winkelprojecten van Nederland.

Bouwinvest is eigenaar van de gebouwen en opdrachtgever van de herontwikkeling. TOP Vastgoed is door Bouwinvest als ontwikkelaar ingeschakeld. FiMek Estate uit Zaltbommel voert het projectmanagement.

Nieuwsbrief