04 november 2013

Deel dit op:

Eén van de grootste herontwikkelingen van Nederland is vandaag gestart. Bouwinvest transformeert kantoorruimte naar 5.100 m² winkelruimte op een A1 locatie in Amsterdam.

Eén van de grootste herontwikkelingen van Nederland is vandaag gestart. Bouwinvest transformeert kantoorruimte naar 5.100 m² winkelruimte op een A1 locatie in Amsterdam.

Het huidige gebouw aan de Nieuwendijk 196, voornamelijk kantooroppervlak, verdwijnt grotendeels. Enkel de begane grond vloer en zijgevels van het huidige pand blijven behouden. De bouwtijd neemt ruim een jaar in beslag. De verwachte oplevering is begin 2015. 

Transformatie van kwantiteit naar kwaliteit

Bijzonder aan het plan is dat het aantal vierkante meters vloeroppervlak afneemt. In plaats van 4 lagen kantoorruimte keren er 3 lagen winkelruimte terug. Patrick van Lammeren van Top Vastgoed hierover: “We hebben – na een aantal studies – gekozen voor duurzame kwaliteit. Het bestaande gebouw telde wel veel meters, maar de verdiepingshoogte was beperkt. Door te kiezen voor sloop en nieuwbouw kunnen we 3 winkelvloeren van 1.700 m² per stuk realiseren met een grote vrije hoogte. Deze kwaliteit winkelruimte is erg schaars op de Nieuwendijk.”

Zorgvuldigheid juist in binnenstad vereist

Opdrachtgever is Bouwinvest, namens Bouwinvest Dutch Institutional Retail Fund N.V. Collin Boelhouwer, hoofd asset management retail van Bouwinvest, “Het is onderdeel van één van de grootste herontwikkelingen van Nederland. Door de herontwikkeling worden de gebouwen weer aantrekkelijk gemaakt voor de toekomst‘. Top Vastgoed is ontwikkelaar van de plannen. Het gebouw is ontworpen door Frederik Vermeesch van Rijnboutt Architecten.

Bouwinvest en Top Vastgoed hebben Bouwcombinatie Dura Vermeer – De Nijs geselecteerd als aannemer voor deze opdracht, mede vanwege hun uitgebreide ervaring met bouwen in de Amsterdamse binnenstad. Zorgvuldig werken op deze bijzondere locatie heeft de aandacht.

Nowadays: recrafted for Amsterdam

Het pand is onderdeel van Nowadays, de ambitieuze aanpak van drie voormalige C&A-panden aan het Damrak en de Nieuwendijk. In deze drie gebouwen staat ruim 13.000 m² kantoorruimte leeg. De volledige oppervlakte van de gebouwen wordt herontwikkeld tot 27.500 m² winkelruimte, bestemd voor internationale modische ketens.

De plannen zijn ontwikkeld in nauwe samenwerking met de gemeente Amsterdam. De transformatie van de panden aan Damrak 70 en Nieuwendijk 196 past dan ook naadloos in het beleid van de gemeente Amsterdam om het entreegebied van de stad een economische impuls te geven. De gemeente is inmiddels gestart met de aanleg van de ‘Rode Loper’, de nieuwe inrichting van het Damrak.

A1 Winkelruimte in 2015 gereed

Op een A1-locatie in Amsterdam wordt gewerkt aan één van de grootste binnenstedelijke retailontwikkelingen van dit decennium. Met Nowadays creëren vastgoedvermogensbeheerder Bouwinvest en projectontwikkelaar Top Vastgoed in 2015 27.500 m2 A1 winkelruimte in de stad.

Een transformatie die voldoet aan de eisen van internationale en toonaangevende retailers. Nowadays biedt straks een onvergetelijke shopping experience voor de 420.000 wekelijkse bezoekers van Damrak en Nieuwendijk.

Nieuwsbrief