23 september 2013

Deel dit op:

De Verhuurderheffing zal ertoe leiden dat woningbeleggers nauwelijks meer zullen investeren in nieuwbouw onder de € 681, zo stelt de IVBN. Enkele beleggers waren bezig met kleine woningen voor starters, ouderen en studenten; dat gaat volgens de IVBN nu niet meer.

Bestuurslid Dick van Hal van het platform van institutionele vastgoedbeleggers en bestuurlijk verantwoordelijk voor woningen: ‘De verhuurderheffing is een budgettaire maatregel die de toegestane huurverhogingen meer dan afroomt. De heffing leidt tot hoge extra kosten voor woningen onder de € 681.’

Institutionele beleggers zijn volgens de IVBN overigens al enkele jaren bezig zich geleidelijk aan terug te trekken uit gereguleerd blijvende huurwoningen. De heffing zal dat proces versnellen. De heffing betekent verder dat beleggers nauwelijks meer zullen investeren in nieuwbouw onder de € 681.

Enkele beleggers waren bezig met kleine woningen voor starters, ouderen en studenten; dat gaat volgens IVBN nu niet meer. Ook zal er moeilijk nog geïnvesteerd kunnen worden in bijvoorbeeld energiebesparing van bestaande, gereguleerd blijvende huurwoningen.

Lees het gehele artikel IVBN: Verhuurderheffing blokkeert beleggen in kleine woningen op PropertyNL

Nieuwsbrief