13 juni 2013

Deel dit op:

Onlangs won Bouwinvest, samen met AM, een tender voor een ontwikkeling aan de Zuidas, Gershwin genaamd. In dezelfde periode is een bouwenvelop-overeenkomst getekend voor de ontwikkeling van het Noordblok op het Stadionplein. De gemene deler tussen de projecten is multifunctionaliteit en duurzaamheid, beide speerpunten voor Bouwinvest.

Beide ontwikkelingen worden gekenmerkt door een multifunctionele programmering. Gershwin heeft naast woningen een parkeergarage en commerciële ruimten waaronder een kinderdagverblijf. In het Noordblok op het Stadionplein komen niet alleen woningen maar ook een supermarkt, winkels, horeca, maatschappelijke bedrijfsruimte en een ondergrondse parkeergarage.

Duurzaamheidsambitie van gemeente in lijn met speerpunten Bouwinvest

Aan de duurzaamheidsambitie van de gemeente is voor Gershwin voldaan door alternatieve energieopwekking, lage temperatuurverwarming en groene gevels mee te nemen in het ontwerp. Voor het Noordblok is de duurzaamheideis ‘half klimaatneutraal’. De maatregelen zijn onder meer energiebesparende installaties, gebruik van stadsverwarming en mogelijkheid tot energieopwekking met behulp van PV zonnepanelen. Het uitgangspunt is een EPC-waarde van 0,4 behalen. Dit is relatief laag in vergelijking met het bouwbesluit dat een EPC van 0,6 hanteert.

Studentenwoningen in Amsterdam Oost

Naast ontwikkelingen in Amsterdam Zuid en op de Zuidas realiseert Bouwinvest ook in andere delen van Amsterdam complexen met vrije sector appartementen zoals bijvoorbeeld De Heelmeesters en studentenwoningen in het Eenhoorngebied. Deze investeringen passen goed binnen actief investeringsbeleid van Bouwinvest in de economisch sterke regio Amsterdam.

Nieuwsbrief