11 augustus 2012

Deel dit op:

Volgens verantwoordelijk asset manager Jaap Landkroon ligt het behaalde resultaat niet alleen aan de gunstige marktomstandigheden: ”Ons woningaanbod in Parkwijk sluit nauw aan op de huidige marktvraag naar bereikbare huurwoningen tot circa €900,- per maand. Maar de snelle verhuur is vooral een succes door de nauwe samenwerking in de verhuurketen.

Dit begon met onderzoek naar de specifieke doelgroep, gevolgd door verhuurcampagne die met name online de snelle beschikbaarheid duidelijk kenbaar maakte onder potentiële huurders.”

De 72 vrije sectorhuurwoningen van het Bouwinvest Dutch Institutional Residential Fund in Parkwijk te Berkel en Rodenrijs zijn binnen vier maanden na oplevering allemaal verhuurd. Dit project kende daardoor een ongekend lage aanvangsleegstand. De (eerste) verhuur en het beheer worden verzorgd door MVGM Woningmanagement Rotterdam.

Gefaseerde oplevering

Parkwijk is gelegen in de wijk Meerwijk in Berkel en Rodenrijs. De vrije sectorhuurwoningen zijn in twee tranches door Bouwinvest afgenomen van Staalblauw Berkel Grond bv, een samenwerking van Blauwhoed en Mn Services. De verhuur startte in maart 2012, gevolgd door een gefaseerde oplevering vanaf juni 2012. Binnen vier maanden na oplevering zijn nu alle 72 huurwoningen verhuurd.

Ruime woningen met groene hoven

Parkwijk kenmerkt zich door kleine clusters van woningen met groene hoven van het collectieve gebied. Parkwijk is een privéwoondomein, het openbare gebied in Parkwijk is een zogenaamd collectief gebied. In Parkwijk vier zijn 100 eengezinswoningen gerealiseerd, waarvan 28 koopwoningen (reeds verkocht) en 72 vrije sector huurwoningen. De ruime woningen van circa 117 m2 hebben vijf kamers. Iedere woning beschikt over een voor- en achtertuin die grenst aan het eigen park. De huurprijzen startten bij € 885,- per maand inclusief parkeerplaats.

Nieuwsbrief