14 december 2023

Deel dit op:

Cares Vastgoed, een joint venture tussen AIG Care & Living en Korian, heeft twee projecten met in totaal 76 zorgeenheden verkocht aan het Bouwinvest Healthcare Fund. De nieuwbouwprojecten bevinden zich in Abcoude en Vlaardingen en worden naar verwachting in de eerste helft van 2024 opgeleverd.

Beide projecten worden gerealiseerd door AIG Care & Living en de particuliere woonzorg wordt geleverd door Stepping Stones, onderdeel van zorggroep Korian. Het concept Stepping Stones biedt passende zorg voor ouderen met dementie en daarmee een fijne en waardige plek voor hen om te wonen. Hiermee bouwen het Healthcare Fund en Korian voort op een reeks aan samenwerkingen met onder andere De Lawet in Wageningen, Villa Overbosch in Hilversum en Rosorum in Amersfoort en Apeldoorn.

Dominiek Beelen, Korian: “Door enerzijds het gebrek aan zorgvastgoed in Nederland en anderzijds de moeilijke economische conjunctuur onder andere vertaald in de forse toename van rentekosten en inflatie, kunnen we onze groei en verdere ambities niet alleen waarmaken. We hebben betrouwbare en meedenkende partners nodig, zoals Bouwinvest.”

Bart van Venrooij, AIG Care & Living: “Met de verkoop van deze projecten hebben we inmiddels 8 projecten aan het Healthcare Fund van Bouwinvest geleverd hetgeen de goede samenwerking onderstreept. Ook in de toekomst voorzien we als zorgvastgoed ontwikkelaar een groot potentieel en meerwaarde van nauwe samenwerking met zorgorganisaties en in zorg gespecialiseerde institutionele beleggers.”

Bouwinvest ziet een nijpend tekort aan passende huisvesting voor senioren met en zonder zorgvraag. Dit tekort zal de komende jaren steeds verder toenemen. Investeerders, zoals Nederlandse pensioenfondsen, kunnen een belangrijke rol spelen in het aanpakken van het zorgwoningtekort.

Christian Schouten, Head of Transaction Management: “Voor pensioenfondsen hebben wij dan ook een flinke investeringsopgave in zorgvastgoed. Daarbij kijkt Bouwinvest met bijzondere interesse naar vastgoed dat snel opgeleverd kan worden of bestaand vastgoed. In dat laatste geval zie je dat zorgbestuurders vastgoed tegenwoordig eerder zien als een last dan als een lust, zeker als er ook nog een verduurzamingsslag moet worden gemaakt. Wij kunnen daarbij helpen.”

Nieuwsbrief