Disclaimer:

De informatie op deze website is uitsluitend bestemd voor gekwalificeerde beleggers als bedoeld in artikel 1:1 van de Wet op het financieel toezicht. Bezoekers van de website dienen zich ervan bewust te zijn dat zij zelf verantwoordelijk zijn voor naleving van alle op hen van toepassing zijnde plaatselijk geldende wetten en voorschriften.  

Bevestig alstublieft dat u een gekwalificeerde belegger bent en dat u de disclaimer hebt gelezen en begrepen, en deze accepteert.

Accepteren
Collin Boelhouwer

Collin Boelhouwer

Director Dutch Retail Investments

Bouwinvest Retail Fund

Het Retail Fund is een beleggingsmaatschappij met veranderlijk kapitaal. Beleving en gemak bepalen volgens ons het toekomstige winkellandschap. Het Retail Fund concentreert zich op winkels in belangrijke winkelstraten en buurtwinkelcentra die de consument gemak bieden bij het doen van de dagelijkse boodschappen. Institutionele beleggers kunnen tot het fonds toetreden. Toekomst van winkels ligt in experience en convenience.

Het Bouwinvest Retail Fund heeft een uitstekende uitgangspositie om in de komende jaren goede rendementen te realiseren dankzij onze sterke focus op beleving (experience) in de belangrijkste winkelgebieden en gemak (convenience) bij het doen van de dagelijkse boodschappen. Wij geloven dat experience en convenience de trends zijn die de toekomst van winkelvastgoed bepalen.

De bekende grote winkelketens zoeken vooral grote winkels in de belangrijkste winkelsteden om hun klanten de beleving te kunnen bieden die ze zoeken. Tegelijkertijd zoekt de consument voor zijn dagelijkse boodschappen het gemak van toegankelijke winkelcentra.

Wij geloven er sterk in dat winkellocaties die zijn gericht op beleving en gemak, nu en in de toekomst, het best bestand zijn tegen de opkomst van het online shoppen. Daarom richten we ons enerzijds op de grote winkelstraten in belangrijke winkelsteden en anderzijds op buurtwinkelcentra in kleinere steden. Het eerste biedt consumenten de beleving van een dagje winkelen in vaak historische stadscentra met een keuze aan culturele activiteiten en andere vrije tijdsbestedingen. De beste winkelcentra voor dagelijkse boodschappen zijn toegankelijk, hebben voldoende parkeergelegenheid en er is een goede mix van winkels.

We werken nauw samen met onze huurders, gemeenten en andere belanghebbenden om onze winkelgebieden zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor consumenten. Als onderdeel van deze strategie richten we ons ook op herontwikkeling van bestaande winkelcentra. Door bestaande winkels aan te passen aan de eisen van deze tijd, dragen we ons steentje bij aan het terugbrengen van het overaanbod van winkelvastgoed en stellen we de toekomst van onze bestaande winkelcentra veilig.

Duurzaamheid

Al onze inspanningen hebben tot doel de duurzaamheid van onze gebouwen te verhogen. We werken ook met gemeenten en winkeliers samen om een prettige en levendige omgeving te creëren waar mensen graag willen winkelen, werken en elkaar ontmoeten.

Het Retail Fund werd in 2015 beloond met de GRESB Green Star, de hoogst haalbare GRESB status. De GRESB is een onafhankelijke, wetenschappelijke benchmark die het duurzaamheidbeleid van vastgoedfondsen en –portefeuilles wereldwijd beoordeelt. Op basis van de GRESB score kunnen fondsmanagers hun duurzaamheidbeleid tegen het licht houden en verbeteringen doorvoeren. 

Nieuwsbrief

Aanmelden Bouwinvest nieuwsbrief