Bekijk ons cookiebeleid.

" data-policy-text="Lees hier meer over" data-policy-url="/over-ons/werken-bij-bouwinvest/transformation-lead-communicatie-change/">

Effectieve interne communicatie is essentieel om een transformatie optimaal in een organisatie te laten landen. Dat begrijpt niemand zo goed als de Transformation Lead Communicatie & Change, wiens doel het is om met de juiste communicatie en effectief changemanagement in de gehele organisatie de juiste snaren te raken. Als de Transformation Lead Communicatie & Change in die opzet slaagt, slaagt ook de transformatie.

De Transformation Lead Communicatie & Change is in de organisatie de echte ‘driver of change’. Dat valt of staat met heldere communicatie over de fase waarin de transitie zich bevindt, welke successen tot dusver behaald zijn en welke uitdagingen er nog in het verschiet liggen. Hoe de Transformation Lead hierover communiceert, bepaalt de mate waarin de medewerkers aan boord zijn van de transitie. Zij/hij monitort continu of de neuzen dezelfde kant op staan en als dat niet het geval is, komt zij/hij met gepaste interventies om dat alsnog te bewerkstelligen. Dat doet zij/hij zowel zelf, als via de vier andere Transformation Leads met wie samen het Transformation Office gevormd wordt. De Transformation Lead Communicatie & Change coacht hen en andere leidinggevenden op hun beurt de transformatie steviger in hun teams en de organisatie te verankeren.

Naast een bedreven verandermanager, is de Transformation Lead Communicatie & Change ook een begenadigd communicator. Zij/hij voelt haarfijn aan wanneer ergens over gecommuniceerd moet worden, naar wie, en op welke manier. Communicatie vanuit de nieuwe CEO is een belangrijk punt op de agenda: zijn verhaal en persoonlijkheid moeten optimaal over de bühne gebracht worden.

Het inhoudelijk vormgeven van de communicatie doet de Transformation Lead Communicatie & Change in nauwe samenwerking met een gerenommeerd extern communicatiebureau. Naast traditionele communicatiemiddelen, denken ze samen meer verrassende, creatieve manieren uit om medewerkers doeltreffend te informeren, te inspireren en volop te motiveren. Dat kan bijvoorbeeld via gamification of townhall meetings, maar ook over een hele andere boeg: de Transformation Lead bepaalt elke keer op welke manier zij/hij denkt het meeste effect te sorteren. Daarvoor heeft zij/hij het volledige mandaat en een eigen budget ter beschikking.

De Transformation Lead Communicatie & Change is pas tevreden als het doel bereikt is: een organisatie die volledig aligned is, vol gedreven medewerkers die begrijpen waarom de transformatie nodig is, waar deze toe leidt, en vanuit begrip en overtuiging met het hele traject in de juiste richting meebewegen.

“Als Transformation Lead Communicatie & Change zit je heel dicht bij het vuur. Jouw rol is cruciaal om de transformatie van Bouwinvest tot een succes te maken. Je hebt het volledige mandaat om de verandercommunicatie vorm te geven en uit te voeren zoals jij denkt dat het beste is.” – Lisa Wassenaar, Manager Transformation Office

De ideale kandidaat is niet alleen een ijzersterke verandermanager en communicator, maar minstens zo’n bedreven projectmanager. Een organisatorisch talent met voelsprieten die tot in alle gelederen van een organisatie reiken, en daardoor precies weet welke communicatie – zowel de boodschap, toon en het format – beklijft. Dat vraagt om een manager met bovengemiddelde sociale vaardigheden, die tegelijkertijd ook assertief en daadkrachtig optreedt als de situatie daarom vraagt.

Interesse?

Bouwinvest werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Catherine Visch via catherine.visch@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

 

 

Er zal een Pre-employment screening worden uitgevoerd voor datum indiensttreding

 

Direct solliciteren?

Stuur je CV met een korte motivatie.

Chantal Halsema
HR Business Partner

Nieuwsbrief