Data Strategy Consultant

Wat is het doel van de functie
Het gebruik van data krijgt een steeds groter aandeel in onze werkzaamheden: wij leveren rapportages aan klanten en we sturen op prestatiedata van onze gebouwen en fondsen. Ook onze externe stakeholders, bijvoorbeeld toezichthouders, hebben een steeds grotere behoefte aan inzichten. Inzichten vanuit de data zullen een steeds meer voorspellende en voorschrijvende waarde krijgen. Ook zal data een steeds grotere rol spelen in onze gebouwen, denk aan sensoren, het voorspellen van onderhoud, verbruiksdata en via VR kunnen “rondlopen” in een winkelcentrum.

Jouw doel is om bij te dragen aan een data-gedreven organisatie. Je komt tot een breed gedragen datastrategie en baseert daar het benodigde beleid op. Wanneer dit staat stel je de roadmap op en ga je deze uitvoeren om continu te blijven verbeteren. Je werkt in projecten o.a. samen met de business. Waar nodig zet je externe resources in om je doelen te behalen. Door de compacte grootte van onze organisatie ben je verantwoordelijk van begin tot eind.

De business is eigenaar van de data en heeft hulp nodig bij het verbeteren van de datakwaliteit en het verhogen van de kennis van data. Je inspireert de business over het optimaal inzetten van data.

Kortom: we zoeken naar iemand die genoeg ervaring heeft om een goede gesprekspartner en coach te zijn voor het management én transformaties kan realiseren. Met jouw inzet breng je data strategy  naar het volgende volwassenheidsniveau waardoor we ons financieel en maatschappelijk rendement gecontroleerd verder kunnen laten groeien.

Team 
Je bent onderdeel van de afdeling BT&CI en je werkt op het onderdeel Strategy & Operations. Dit team bestaat nu uit twee professionals. S&O houdt zich primair bezig met het verbeteren van de bedrijfsvoering om nog efficiënter en effectiever werken mogelijk te maken. We richten ons op het doorvoeren van procesverbeteringen en op het beschrijven hiervan. Ook zijn we actief als adviseur voor het management rondom optimalisatievraagstukken. 


Wat ga je doen

 • Je stelt de datavisie en -strategie op en houdt deze up to date;
 • Je stelt een roadmap op om de data-strategie door te voeren;
 • Je stelt data-managementbeleid op;
 • Je richt een data-governance structuur in;
 • Je adviseert over de data-engineering om deze in lijn te brengen met de behoeften en ambities van Bouwinvest;
 • Je implementeert je verbeterplannen;
 • Je coacht proceseigenaren en keteneigenaren in het continu verbeteren van de kwaliteit van de data en de inzet van data.

Welke eigenschappen zien we graag in jou terug?
Je haalt voldoening uit het inspireren van je collega’s over wat je allemaal kunt bereiken met behulp van data, het opstellen van een datastrategie en het optimaal inzetten van de data. Met je gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen ben je goed in het verbinden van mensen, ook in een complexe omgeving. Daarnaast weet je mensen te enthousiasmeren, te coachen en te activeren door op schrift en mondeling een goed verhaal te vertellen. Je hebt een visie en bent daarnaast ondernemend en toont daadkracht, je maakt de dingen af waar je aan begint. Je hebt een hands on mentaliteit, maar bent ook in staat om leiding te geven aan een (extern) projectteam om de verbeteringen optimaal door te voeren. Je bent analytisch en conceptueel sterk en daarnaast ook communicatief vaardig: je legt makkelijk contact met mensen en bent in staat de vertaling te maken van techniek naar toepassen in de praktijk.

Welke kennis en ervaring vragen we?

 • Je hebt een afgeronde WO Master opleiding;
 • Je hebt minimaal 7 jaar relevante werkervaring als Management/Strategisch Consultant op het gebied van data;
 • Je hebt een visie op het neerzetten van een data gedreven organisatie en alle elementen die daarbij horen:
 • Data engineering
 • Data management
 • End user enablement (Data visualisatie/analytics/AI);
 • Je hebt ervaring als projectmanager en ervaring in de financiële sector.

Wat wij jou bieden

 • Uitstekende arbeidsvoorwaarden;
 • Een uitdagende functie in een dynamische en professionele, groeiende organisatie;
 • Het beste uit jezelf naar boven halen en samen in een goede werksfeer resultaten behalen;
 • Een gezonde werk-privé balans;
 • Modern kantoor (naast station Sloterdijk) met flexplekken, ontmoetingsplekken en bedrijfsrestaurant. Daarnaast zijn er alle faciliteiten om goed te kunnen werken, zowel thuis als op kantoor;
 • Ontwikkeling staat binnen Bouwinvest centraal met volop mogelijkheden voor opleiding en trainingen.

Reageren
Bouwinvest wordt ondersteund door Top of Minds bij de werving van de Data Strategy Consultant Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Catherine Visch.
Wij nodigen je uit om op deze vacature te solliciteren door je sollicitatie (inclusief motivatiebrief) te sturen, ter attentie van Catherine Visch CatherineVisch@topofminds.com

 

Er zal een Pre-employment screening worden uitgevoerd voor datum indiensttreding.

 

Spreekt het profiel jou aan en ben je geïnteresseerd in deze functie?

Contactpersoon

Helma Oussoren
HR Business Partner

Direct solliciteren?

Stuur je CV met een korte motivatie.

Nieuwsbrief