Data Scientist

Wat is het doel van de functie
Als Data Scientist ben je verantwoordelijk voor het maken van slimme analyses; efficiënter, effectiever en met goede resultaten. Inzichten vanuit data hebben steeds meer een voorspellende en voorschrijvende waarde gekregen. We beschikken over grote hoeveelheden aan data en de nieuwste technieken, waardoor we in staat zijn om de organisatie slimmer te maken en strategische beslissingen te baseren op goed gefundeerde analyses.

Dit doen we onder andere door gebruik te maken van ons datawarehouse en de daarop gebouwde kwantitatieve analyses in Python. Je helpt ons om geautomatiseerde en diepgaande analyses te maken zodat er meer en frequenter inzicht komt in markt- en portefeuilleontwikkelingen. Je werkt aan, onder andere, marktvoorspellingen, optimale portefeuilleanalyses en je werkt in projectverband samen met collega’s van diverse afdelingen.

Team
Je bent onderdeel van het team Data Analytics dat behoort tot de afdeling Research & Strategic Advisory. Deze afdeling vormt een belangrijk onderdeel in het investeringsproces van Bouwinvest. De afdeling levert objectieve analyses, inzichten en visies op vastgoedmarkten en adviseert de business units Nederland en International. Het team Data Analytics richt zich op de kwantitatieve aspecten van deze analyses. Echter, je werkt ook nauw samen met andere collega’s en afdelingen zoals de afdeling Control, BU NL Mid-Office en diverse collega’s bij BU International. Tevens werk je samen met de afdeling Business Applications aangaande de infrastructuur van de data.


Wat ga je doen
• Het opzetten en bijhouden van geavanceerde analyses op basis van het combineren van (gestructureerde) markt- en portefeuilledata. Te denken valt aan voorspellende analyses, portefeuilleoptimalisaties, automatische waardering, clusteranalyses en regressies.
• Bestaande Excel analyses overzetten naar Python. Zelf analyses opstellen en verbeteren in Python, gebruikmakend van het datawarehouse;
• Verwerken, structureren, prepareren en analyseren van databronnen binnen het datawarehouse. Het op orde hebben van de daarbij behorende data governance is ook van belang;
• Waar mogelijk toepassen van algoritmen en machine learning technieken om te komen tot betere inzichten en betere voorspelmodellen.


Welke eigenschappen zien we graag in jou terug?
Als Data Scientist heb je uiteraard een groot analytisch vermogen en ben je in staat om op een punctuele en gestructureerde manier te werken. Je bent resultaatgericht, zelfstartend, innoverend en vernieuwend. Je kunt conceptueel denken, waarbij je het geheel overziet en werkt naar het beoogde doel. Tevens heb je affiniteit met processen en procedures ten behoeve van data governance.

Naast deze vaardigheden hechten wij veel belang aan de communicatieve aspecten. Je beschikt over goede schriftelijke en data-visuele vaardigheden. Je bent klantgericht en kunt je verplaatsen in de belangen van andere afdelingen. Tenslotte ben je een teamplayer, waarbij je kennis deelt met andere collega’s en je zelfstandig bent op je eigen verantwoordelijkheidsgebied.


Welke kennis en ervaring vragen we?
• Je hebt een relevante afgeronde WO Master opleiding;
• Je hebt 3-5 jaar relevante werkervaring;
• Kennis van kwantitatieve methoden en technieken (econometrie, statistiek, data science, kunstmatige intelligentie);
• Affiniteit / ervaring met financiële markten, economie;
• Affiniteit / ervaring met vastgoedbeleggingen is een pré;
• Ervaring met programmeren in Python.
Kennis van Tableau, VBA, SAP en Amazon Web Services is een pré;
• Affiniteit met nieuwe ontwikkelingen op het gebied van Data Analytics, smart data en ICT.

Wat wij jou bieden
• Uitstekende arbeidsvoorwaarden;
• Een uitdagende functie in een dynamische en professionele, groeiende organisatie;
• Het beste uit jezelf naar boven halen en samen in een goede werksfeer resultaten behalen;
• Een gezonde werk-privé balans;
• Modern kantoor (naast station Sloterdijk) met flexplekken, ontmoetingsplekken en bedrijfsrestaurant. Daarnaast zijn er alle faciliteiten om goed te kunnen werken, zowel op kantoor als thuis;
• Ontwikkeling staat binnen Bouwinvest centraal met volop mogelijkheden voor opleiding en trainingen.

Reageren
Spreekt het profiel jou aan en ben je geïnteresseerd in deze functie? Dan komen wij graag met jou in contact. Stuur je CV met een korte motivatie naar HR@bouwinvest.nl t.a.v. Helma Oussoren. 

Er zal een Pre-employment screening worden uitgevoerd voor datum indiensttreding

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld

Direct solliciteren?

Stuur je CV met een korte motivatie.

Helma Oussoren
HR Business Partner

Nieuwsbrief