Compliance Manager

Voor wie ga je werken?

Met een totaal belegd vermogen van € 12,1 miljard is Bouwinvest één van de grootste internationale Nederlandse vastgoedvermogensbeheerders voor institutionele investeerders. Zij beheren een gediversifieerd palet van drie internationale mandaten in Europa, Noord-Amerika en Azië-Pacific en vijf Nederlandse sectorfondsen.

Bouwinvest belegt voor de lange termijn, op verantwoorde wijze, met oog voor de wereld om ons heen. Zo investeert Bouwinvest binnen de vastgoedportefeuilles nadrukkelijk in duurzaamheid en de toepassing van (nieuwe) technologieën.

ca 200 gedreven professionals zijn de drijvende kracht achter het succes. Vanuit een betrokken en kennis gedreven team met een passie voor vastgoed werken zij gezamenlijk aan één doel: een optimaal financieel en maatschappelijk rendement behalen voor de klant. Klantgerichtheid staat voorop en dat begint bij de medewerkers. Openheid en resultaatgerichtheid zijn onderdeel van Bouwinvest’s DNA.

Welke eigenschappen zien we graag in jou terug?

Samen met je collegae binnen Compliance ben je verantwoordelijk voor het compliance beleid. Naast inhoudelijke kennis van financiële wet- & regelgeving staan competenties zoals samenwerken, ondersteunen en organisatiesensitiviteit hierbij centraal. De Compliance Manager is een praktische doener die gericht is op het behalen van resultaten en vooraf afgesproken doelstellingen. Hij/zij is op de hoogte van externe ontwikkelingen relevant voor de organisatie, kijkt welke werkzaamheden in dat kader nodig zijn en informeert de organisatie gevraagd en ongevraagd.

De Compliance Manager heeft een brede interesse en vindt het leuk om te schakelen tussen verschillende werkzaamheden en onderwerpen. Hij/zij beschikt over goede communicatieve vaardigheden, beweegt zich makkelijk binnen de organisatie en vindt het leuk om kennis te delen via presentaties en bewustwordingsactiviteiten.

Kernactiviteiten

 • Het aanspreekpunt en adviseur zijn voor de directie / management en medewerkers voor alle compliance (gerelateerde) aangelegenheden
 • Het toezien op de naleving van de relevante wet- en regelgeving, interne regelgeving en het integriteitbeleid van Bouwinvest en van de vastgoedfondsen en vastgoedportefeuilles waar Bouwinvest fondsmanager en/of bestuurder van is
 • Het signaleren van regelgeving en ontwikkelingen op het gebied van integriteit en compliance en deze vertalen naar operationele gevolgen voor de organisatie
 • De Compliance Manager is grotendeels zelfstandig verantwoordelijk voor het toezicht op de naleving van de Gedragscode, het integriteitbeleid en op de naleving van voor Bouwinvest en haar medewerkers geldende wet- en regelgeving en interne regelgeving. Zo organiseert de afdeling Compliance onder andere jaarlijks een integriteitsworkshop voor alle medewerkers

Welke kennis en ervaring vragen we?

 • Je beschikt over een afgeronde WO opleiding Nederlands recht, bedrijfseconomie of accountancy aangevuld met een relevante Compliance opleiding (of bent bereid deze te halen), zoals Leergang Compliance Professional (NCI) of Leergang Corporate Compliance (VU Amsterdam
 • Als Compliance Manager heb je relevante werkervaring binnen de financiële sector en ben je goed op de hoogte van Compliance wet- en regelgeving (AIFMD, Wft, Wwft en AVG)
 • Daarnaast ben je bekend met de werking van AO/IC en risicomanagement en bezit je over kennis van en ervaring met Governance Risk en Compliance (GRC) tooling/systemen.
 • Als Compliance Manager heb je oog voor de bredere context / lange termijn van Compliance. Je kan (potentiele) problemen signaleren, verbanden leggen en je weet oorzaak en gevolg van elkaar te scheiden.
 • Je bent onafhankelijk in je oordeelsvormingen en durft een eigen standpunt in te nemen, draagvalk te creëren, waarbij je ten alle tijden open blijft staan voor andermans mening.
 • Je bezit stijlflexibiliteit, hebt ook oog voor non-verbale informatie en vraagt door op onduidelijkheid. Je werkt op een effectieve wijze teneinde een gezamenlijk resultaat te bereiken. Je bent je bewust van de impact van Compliance op de gehele Bouwinvest organisatie.

Wat wij jou bieden

 • Een uitdagende functie in een dynamische en professionele, groeiende organisatie;
 • Het beste uit jezelf naar boven halen en samen in een goede werksfeer resultaten behalen;
 • Een gezonde werk-privé balans;
 • Modern kantoor (naast station Sloterdijk) met flexplekken, mooi bedrijfsrestaurant en goede koffie en thee;
 • Ontwikkeling staat centraal met volop kansen voor opleiding en trainingen;
 • Uitstekende arbeidsvoorwaarden.

Reageren
Bouwinvest wordt ondersteund door Vroom & Van den Heuvel Executive Search bij de werving van de Compliance Manager. https://www.vroomheuvel.com/en/expert-areas/risk-compliance

Voor meer informatie over de specifieke details van deze functie kunt u contact opnemen met Maarten Reuchlin (+31702199414) of Karin de Ronde Bresser (+31702199418).

Wij nodigen je uit om op deze vacature te solliciteren door je sollicitatie (inclusief motivatiebrief) te sturen, ter attentie van Karin de Ronde Bresser, Consultant Banking & Investments bij Vroom & van den Heuvel, bresser@vroomheuvel.com.

 

Spreekt het profiel jou aan en ben je geïnteresseerd in deze functie?

Contactpersoon

Helma Oussoren
HR Manager

Direct solliciteren?

Stuur je CV met een korte motivatie.