Associate Sustainability & Innovation

Deel dit op:

Duurzaamheid en innovatie zijn thema’s die steeds belangrijker worden en steeds groter impact hebben op onze bedrijfsvoering. Om onze investeringen toekomstbestendig te houden en invulling te geven aan de steeds hogere eisen van onze investeerders, huurders en andere stakeholders, zijn we op zoek naar uitbreiding van ons team Sustainability & Innovation.

Voor wie ga je werken?
Je komt te werken bij het team Sustainability & Innovation. Dit team bestaat momenteel uit twee medewerkers (Bernardo en Micha) en rapporteert aan de directievoorzitter.

Als afdeling stellen we de strategie voor verantwoord beleggen, duurzaamheid en innovatie op, monitoren we de voortgang en rapporteren hierover naar directie en klanten. Dit doen we overkoepelend voor zowel de algemene bedrijfsvoering als de vastgoedinvesteringen in onze mandaten en fondsen. Ook ondersteunen we afdelingen bij het invullen van hun plannen in lijn met de duurzaamheids- en innovatiestrategie. We volgen de trends en ontwikkelingen op de voet en stellen op basis hiervan de doelstellingen en aandachtsgebieden bij.

Duurzaamheid en innovatie gaan vaak hand in hand. We kijken daarom in brede zin naar innovatie -  van circulariteit tot smart buildings tot nieuwe financiële technologie - en zoeken naar oplossingen die bijdragen aan het behalen van onze strategische doelstellingen. In 2021 minimaal 75% van onze investeringen bovengemiddeld duurzaam en een organisatie die vooroploopt in het gebruik maken nieuwe technologische ontwikkelingen. We zetten partnerships op met startups die aanvullende werkzaamheden verrichten of strategische meerwaarde hebben.

Wat ga je doen?
Als Associate Sustainability & Innovation analyseer en beschrijf je ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid en innovatie in Nederland en Internationaal. Je ondersteunt bij het rapporteren over onze prestaties volgens duurzaamheidsrichtlijnen zoals GRI en het beschrijven van maatschappelijke impact in lijn met bijvoorbeeld de UN Sustainable Development Goals. Samen met de collega’s werk je aan strategische duurzaamheid en innovatieprogramma’s (energietransitie, circulariteit, smart-buildings) en rapporteer je de voortgang aan de Head of Sustainability & Innovation. Op een aansprekende manier promoot je deze programma’s zowel intern als extern. Ook help je collega’s met het invullen van assessments en benchmarks (o.a. GRESB, UN PRI) en bewaak je de voortgang. Daarnaast stel je samen met Head of Sustainability & Innovation verbeterplannen op.  En natuurlijk help je met het opzetten van nieuwe innovatieve partnerships.

Je werkt samen met collega’s door de hele organisatie en alle vastgoedsectoren heen. Van woningen tot hotels en van HR tot onze business unit Internationale investeringen, zodat kennis en ervaring breed wordt ingezet en synergie en schaalvoordelen ontstaan.

Kernactiviteiten

 • Duurzaamheid en innovatie trends, ontwikkelingen en prestaties analyseren en beschrijven.
 • Duurzaamheid- en innovatieplannen uitvoeren
 • Assessments en benchmarks (GRESB, UN PRI) invullen en coördineren
 • Publicaties, presentaties en uitingen over de duurzaamheid en innovatie opstellen
 • Verbeterplannen voor duurzaamheid voor de Nederlandse fondsen en internationale mandaten opstellen

Welke competenties zien we graag terug?
Je bent een initiatiefrijke persoonlijkheid gericht op samenwerking. Je bent praktisch ingesteld en werkt resultaatgericht. Vanzelfsprekend ben je communicatief vaardig en beschik je over organisatiesensitiviteit.

Welke kennis en ervaring vragen we?

 • Afgeronde academische opleiding
 • Tenminste 3-5 jaar relevante werkervaring
 • Affiniteit met vastgoed, duurzaamheid, maatschappelijk rendement en innovatie

Wat wij jou bieden Een uitdagende functie in een dynamische en professionele, groeiende organisatie, met uitstekende mogelijkheden om je verder te ontwikkelen. Werken bij Bouwinvest betekent het beste uit jezelf naar boven halen en samen in een goede werksfeer resultaten behalen.

Indicatie van arbeidsvoorwaarden bij een fulltime dienstverband:

 • Jaarcontract met zicht op vast dienstverband;
 • Minimaal 25 vakantiedagen + 13 ATV-dagen bij fulltime dienstverband;
 • Goede pensioenregeling;
 • Collectieve zorgverzekering (indien gewenst);
 • Laptop en smartphone.

Reageren
Spreekt het profiel jou aan en ben je geïnteresseerd in deze functie? Dan komen wij graag met jou in contact. Stuur je cv met een korte motivatie naar HR@bouwinvest.nl t.a.v. Dolf van der Post, HR Manager. Je kunt op deze vacature reageren t/m vrijdag 31 mei. Voor meer informatie kun je ook contact opnemen met Bernardo Korenberg, Head of Sustainability & Innovation, 06-20537918.