Analist Duurzaamheid & Innovatie

Waar kom je te werken?
Je komt te werken bij het team Sustainability & Innovation. Dit team bestaat momenteel uit drie medewerkers (Bernardo, Micha en Pam) dat rechtstreeks rapporteert aan de directievoorzitter. 

Als afdeling stellen we de strategie voor verantwoord beleggen, duurzaamheid en innovatie op, monitoren we de voortgang en rapporteren hierover naar directie, klanten en andere stakeholders. Dit doen we overkoepelend voor zowel de algemene bedrijfsvoering als de vastgoedinvesteringen in onze mandaten en fondsen. Ook ondersteunen we afdelingen bij het invullen van hun plannen in lijn met de duurzaamheids- en innovatiestrategie. We volgen de trends en ontwikkelingen op de voet en stellen op basis hiervan de doelstellingen en aandachtsgebieden bij.

Duurzaamheid en innovatie gaan vaak hand in hand. We kijken daarom in brede zin naar innovatie - van circulariteit tot smart buildings tot nieuwe financiële oplossingen - en zoeken naar oplossingen die bijdragen aan het behalen van onze strategische doelstellingen. Onze huidige doelstelling is minimaal 75% van onze investeringen bovengemiddeld duurzaam geïnvesteerd en een organisatie die gebruikmaakt van nieuwe technologie. We zetten partnerships op met startups die aanvullende werkzaamheden verrichten of strategische meerwaarde hebben.

Wat ga je doen?
Als Associate Sustainability & Innovation ben je medeverantwoordelijk voor de uitvoering en implementatie van de duurzaamheids- en innovatiestrategie en het behalen van de gestelde strategische ambities binnen Bouwinvest. Je houdt je veelal bezig met het beschrijven, analyseren en monitoren van ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid en innovatie in Nederland en Internationaal. In deze rol zal je je vooral gaan richten op het inzichtelijk maken van onze niet-financiële prestaties volgens duurzaamheidsrichtlijnen zoals GRI, het beschrijven van maatschappelijke impact in lijn met bijvoorbeeld de UN Sustainable Development Goals en rapporteer je de voortgang aan Head of Sustainability & Innovation. Ook help je collega’s met het invullen van assessments en benchmarks (o.a. GRESB, UN PRI) en bewaak je de voortgang. Daarnaast stel je samen met Head of Sustainability & Innovation, op basis van jouw analyses en inzichten, verbeterplannen op en ben je erop gespitst om continue de doelstellingen aan te scherpen en verder te ontwikkelen.

Je werkt samen met collega’s door de hele organisatie en alle vastgoedsectoren heen. Van woningen tot hotels en van HR tot onze businessunit internationale investeringen, zodat kennis en ervaring breed wordt ingezet en synergie en schaalvoordelen ontstaan.

Kernactiviteiten

 • Dataverzameling en -analyse op het gebied van duurzaamheid en innovatie trends; ontwikkelingen en prestaties om voortgang te kunnen monitoren en doelstellingen te (her)definiëren;
 • Beheren, coördineren en borgen van duurzaamheidsinhoud voor het (geïntegreerde jaarverslag van Bouwinvest en de vastgoedfondsen in overeenstemming met duurzaamheidsrapportagekaders (zoals het Global Reporting Initiative);
 • Ondersteunen in de ontwikkeling en monitoring van KPIs en doelstellingen op het gebied van verantwoord beleggen & ondernemen om onze maatschappelijke impact continue beter inzichtelijk te maken;
 • Operationaliseren en meetbaar maken van strategische duurzaamheid doelstellingen;
 • Initiëren en opstellen van nieuwe analyses die bijdragen aan het meetbaar maken van de maatschappelijke impact;
 • Invullen en coördineren van assessments en benchmarks (GRESB, VBDO, UN PRI);
 • Opstellen van verbeterplannen voor de Nederlandse fondsen en internationale mandaten op het gebied van duurzaamheid en innovatie;
 • Intern adviseer je relevante stafafdelingen evenals de business units. Je adviseert over best practices en verbeteringen voortkomend uit benchmark onderzoek.

Welke eigenschappen zien we graag in jou terug?
Je bent een initiatiefrijke persoonlijkheid gericht op samenwerking. Je bent praktisch ingesteld en werkt resultaatgericht, hebt sterk analytische skills en inzicht. Vanzelfsprekend ben je communicatief vaardig en beschik je over organisatiesensitiviteit. 

Welke kennis en ervaring vragen we?

 • Afgeronde academische opleiding;
 • Tenminste 2-4 jaar relevante werkervaring;
 • Affiniteit met dataverwerking, analyses, definities, standaarden en processen;
 • Affiniteit met vastgoed, duurzaamheid, maatschappelijke impact en innovatie;
 • Beheerst de Nederlandse- en Engelse taal in woord en schrift.

Wat wij jou bieden
Een uitdagende functie in een dynamische en professionele, groeiende organisatie, met uitstekende mogelijkheden om je verder te ontwikkelen. Werken bij Bouwinvest betekent het beste uit jezelf naar boven halen en samen in een goede werksfeer resultaten behalen.

Indicatie van arbeidsvoorwaarden bij een fulltime dienstverband: 

 • Jaarcontract met zicht op vast dienstverband;
 • Minimaal 25 vakantiedagen + 13 ATV-dagen bij fulltime dienstverband;
 • Goede pensioenregeling;
 • Collectieve zorgverzekering (indien gewenst);
 • Laptop en mobiele telefoon.

Reageren
Spreekt het profiel jou aan en ben je geïnteresseerd in deze functie? Dan komen wij graag met jou in contact. Stuur je cv met een korte motivatie naar HR@bouwinvest.nl t.a.v. Helma Oussoren, HR Manager. Wil je extra informatie, bel dan met Micha Reusen, Head of Sustainability & Innovation, 06-10894361. Je kunt op deze vacature reageren t/m 8 november 2019.

Aanvullend op de motivatie dagen wij je uit om een analyse of advies op te stellen van maximaal 1 A4 waarin je beschrijft wat volgens jou de meest relevante onderwerpen zijn waarover Bouwinvest publiek zou moeten rapporteren en waarom.

 

Contact

Helma Oussoren
HR Manager

Direct solliciteren? Stuur je CV met een korte motivatie.