Bekijk ons cookiebeleid.

" data-policy-text="Lees hier meer over" data-policy-url="/over-ons/verhalen/2021/geschenk-met-een-verhaal/">

Bouwinvest streeft naar financieel én maatschappelijk rendement. Wij zijn ons bewust van onze maatschappelijke impact in alles wat wij doen. Ook bij de keuze van een passend relatiegeschenk. Zie hieronder de achtergrond van ons geschenk met een verhaal.

Bij verschillende gelegenheden laten wij graag een aandenken achter. Bijvoorbeeld bij de oplevering van een gebouw om de betrokken partijen te bedanken of als een relatie een jubileum viert of met pensioen gaat. Het is dan soms lastig om een passend geschenk te vinden.

Graag geven we iets origineels en bij voorkeur passend bij onze strategie en purpose. Tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven werden Bas Jochims en Michiel de Bruine geïnspireerd door projecten van afstuderende studenten aan de Design Academy. Wat hen vooral aansprak was de kans die een onbekende startende ontwerper krijgt om zich te kunnen ontwikkelen. En zo startte dit mooie, unieke project!

Er werd een geschenk ontworpen, vervaardigd uit sloopmateriaal dat vrij kwam bij de renovatie van WTC Rotterdam. 

Even voorstellen: winnende designer Julia Maliczowska

Ik ben Julia, een internationale ontwerper die in Europa werkt en spannende ontwerpoplossingen en ideeën levert die waarde toevoegen. Lees hieronder een kort interview met Julia.

 

 

Over Julia

Hoe kwam je op het idee van het geschenk?
Ik wilde een geschenk ontwerpen dat Bouwinvest weerspiegelt. De groene manier van het kijken naar de gebouwen, wat het bedrijf bezighoudt en het verbinden met iets waar mensen van houden. Ik vind het leuk om mensen een ervaring te geven. Niet zomaar een geschenk waar ze naar kunnen kijken, maar een geschenk dat ze kunnen aanraken, breken, proeven, ruiken en een cadeau met een verhaal.

Ik koos ervoor om aluminium van het World Trade Center Rotterdam om te smelten en het de vorm van een hamer te geven. Dit staat voor bouwen, creëren en renoveren. Het deel van het geschenk waar iedereen van houdt, is de chocoladetegel. Op maat gemaakt door een lokale chocolaterie (Wowcacao) met een prachtige decoratie en geen kubus-deviaties.

Je kunt de hamer gebruiken om de chocoladetegel te breken en te delen met iedereen om je heen. Omdat het belangrijk is om momenten en geluk samen te delen!

Het geschenk is verpakt in een gelikte, elegante verpakking met een zeer subtiele branding, die daarna opnieuw kan worden gebruikt.

Hoe kijk je terug op het afgelopen jaar?
Het was een genoegen om van begin tot eind met Bouwinvest samen te werken. Ik had een geweldig team, dat me hielp het bedrijf beter te begrijpen en bij wie ik mijn ideeën toevertrouwde. We hadden gedurende het proces wat moeilijkheden, maar het was nooit een probleem, het was een geweldige leerschool.

Ik vond het geweldig om dit geschenk te ontwerpen en tot leven te brengen en ik hoop dat we in de toekomst meer gelegenheden zullen hebben om samen te werken!

Kijk voor meer informatie op de website van Julia

meer

Tijdlijn in beeld

Sloop Aluminium WTC.jpg
1. Keuze maken uit de verschillende materialen van het gebouw
2. concept .jpg
2. Brainstorm van ideeën/ontwerpen
3. mold making.jpg (1)
3. Proef van 3D-modellen om de vorm te checken
4.1 remelting.jpg
4. Het aluminium uit het gebouw opnieuw smelten
6.hammer testing.jpg
5. Chocolade proeven en de juiste uitstraling kiezen
7.packageing designing_making.jpg
6. Materiaal uitproberen en de verpakkingen maken
8.1 branding.jpg
7. Graveren van het logo
9.packing.jpg
8. Verpakken van het geschenk

‘Ook al stond Julia's wieg in Polen,

we beschouwen het geschenk toch als echt Dutch design!'

Michiel de Bruine 1 Michiel de Bruine Director Dutch Residential Investments

Achtergrond

Hoe kwamen jullie op het idee?
Michiel: Regelmatig zijn we op zoek naar een relatiegeschenk. Bijvoorbeeld om bij de oplevering van een gebouw de betrokken partijen te bedanken. Het bleek dan soms lastig om een passend geschenk te vinden.

Bas: We willen ook graag iets origineels geven, en bij voorkeur kenmerkend voor onze strategie of kernwaarden. Tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven werden we geïnspireerd door projecten van afstuderende studenten aan de Design Academy. Een onbekende startende ontwerper de kans geven zich met onze opdracht te kunnen ontwikkelen, sprak ons ook aan. En zodoende hebben we hen om hulp gevraagd.

Hoe vind je dan de juiste ontwerper?
Bas: Al snel kwamen we in contact met Anne Veenstra. Zij coördineert studenten tijdens en na hun afstuderen. Hierdoor heeft ze een goed overzicht van het werk van studenten en hun ambities.

Michiel: Eerst hebben we een uitvraag opgesteld, die door Anne is verspreid onder een selectie van alumni. Belangrijke aspecten daarin waren circulariteit en de link naar Bouwinvest en ons werkveld, vastgoedvermogensbeheer. Op basis daarvan kon worden ingeschreven om mee te doen aan een kleine competitie.

Bas: Uiteindelijk hebben we vijf ontwerpers geselecteerd om een ontwerp te ontwikkelen. De dag waarop de pitches plaatsvonden was ontzettend leuk. Spannend voor de ontwerpers, want ze waren niet gewend zich in een bedrijf te verdiepen en te presenteren aan een zakelijke markt. Maar zo mooi om hun creativiteit te zien.

En waarom hebben jullie voor Julia gekozen?
Michiel: Julia verraste ons direct. Ze deed zelfs meerdere suggesties. Vooral haar verhaal bij de concepten was goed opgebouwd en helemaal in lijn met de uitvraag. Ze had zich echt verdiept in onze organisatie.

Bas: Toch was het uiteindelijk nog ingewikkeld om een keuze te maken. Iedereen was zo enthousiast en professioneel aan de slag gegaan. Doorslaggevend voor Julia waren de eenvoud van haar ontwerp, de link met Bouwinvest en het vertrouwen dat ze gaf om het ontwerp ook echt te realiseren.

En hoe is het proces verlopen?
Michiel (lachend): Nou, dat had best wat voeten in de aarde!

Bas: Er kwam veel meer bij kijken dan we hadden gedacht. Al snel werd bijvoorbeeld duidelijk dat het aluminium dat Julia wilde gebruiken pas een paar maanden later beschikbaar zou komen uit een renovatieproject in WTC Rotterdam.


Michiel: Naast de vervaardiging van het ontwerp, werden we ook geconfronteerd met vragen over transport van het materiaal, verpakking, smaak en storytelling. Gelukkig hebben we het met vereende krachten voor elkaar gekregen.

Wat vinden jullie van het eindresultaat?
Bas: Super! Echt waanzinnig leuk om te zien dat het eerste idee echt is gerealiseerd en gemaakt is van sloopmateriaal uit één van de gebouwen uit onze portefeuille.

Michiel: En ook al komt Julia uit Polen, we beschouwen het toch als echt Dutch design!

meer
Michiel de Bruine
Director Dutch Residential Investments
Bas Jochims
Director Dutch Office & Hotel Investments
Tijdlijn.jpg

Film: Transformatie WTC Rotterdam

Rotterdam_Beurs WTC_04_700x500.jpg

Omdat we samen aan de weg timmeren….

op een verantwoorde manier!

'Waanzinnig leuk om te zien dat het ontwerp echt gerealiseerd is

van sloopmateriaal uit één van de gebouwen uit onze portefeuille'

Bas Jochims 3 Bas Jochims Director Dutch Office & Hotel Investments

Real Value for Life

GettyImages-618023794.jpg

Bouwinvest is een internationaal opererende vastgoedvermogensbeheerder met de ambitie om op duurzame wijze waarde toe te voegen. Wij geloven in creatie van waarde in financiële en maatschappelijke termen. Samen met onze partners ontwikkelen wij oplossingen die bijdragen aan de belangen en het welzijn van alle belanghebbenden op de lange termijn. Wij maken het verschil door een maatschappelijk verantwoorde organisatie te zijn en we zijn een stabiele, transparante en betrouwbare samenwerkingspartner. Daarnaast zijn wij een goede en faire werkgever en wij investeren in duurzaam vastgoed in toegankelijke, toekomstgerichte en leefbare steden.

Lees meer over:

Nieuwsbrief