Bekijk ons cookiebeleid.

" data-policy-text="Lees hier meer over" data-policy-url="https://bouwinvest.nl/nieuws/publicaties/2022/internationale-market-outlook-2023-2025">

21 december 2022

Deel dit op:

Waardevermindering van vastgoed creëert aantrekkelijke koopkansen wereldwijd voor kapitaalkrachtige investeerders – Bouwinvest International Outlook 2023-2025.

De wereldwijde waardevermindering van commercieel vastgoed, aangewakkerd door de stijgende financieringskosten na een golf van renteverhogingen in het afgelopen jaar , creëert  aantrekkelijke koopkansen voor kapitaalkrachtige investeerders, concludeert Bouwinvest Real Estate Investors in zijn International Outlook voor 2023-2025.

Jeroen Beimer, Head of Research and Strategic Advisory, zegt: “Institutionele beleggers zijn de afgelopen tien jaar naar de vastgoedsector getrokken in hun zoektocht naar een bron van stabiele inkomsten en kapitaalgroei als alternatief voor laag renderende obligaties. Maar de recente stijging van de financieringskosten en de daardoor afgenomen spread tussen de gemiddelde vastgoedopbrengsten en de ‘risicovrije’ rente op staatsobligaties leiden tot een prijsdaling van vastgoedobjecten wereldwijd. Wij verwachten in de komende vier tot zes kwartalen een verdere daling van de vastgoedwaarderingen. Toch zijn de uitgangspunten voor o.a. veel woonsegmenten nog steeds zeer gunstig. Het samenkomen van deze trends creëert kansen voor met name kopers die niet of nauwelijks vreemd vermogen hoeven aan te trekken. ."  

 

 

Nieuwsbrief